Editörün SeçtikleriEğitimGenel

Kar tatili ilan edildi: O iller ve ilçelerde okullar tatil edildi! Eğitime kar engeli

Geçtiğimiz günlerde Meteoroloji yaptığı uyarısında kar yağışının etkili olabileceğini belirtmişti. Gelen bir son dakika haberine göre ani ve etkili bir şekilde yağan kar yağışı sonrasında okulların tatil edildiği açıklandı. 4 ilin 9 ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi. İşte okulların tatil edildiği bölgeler:

Meteoroloji’nin uyarılarından sonra kar yağışı etkili oldu. Yozgat’ta merkezin dışında Sorgun, Aydıncık ve Çekerek ilçelerinde bütün okullarda eğitime 1 gün ara verildiği açıklanırken, Samsun’un 3 ilçesinde de okullar tatil edildi. Yoğun kar yağışı sebebi ile Tokat’ın Zile ilçesinde de taşımalı eğitime ara verildi.

YOZGAT’TA OKULLAR TATİL

Kar yağışından sonra tatil haberleri de peş peşe açıklanmaya başladı. Yozgat Valiliği yaptığı açıklamasında merkez ve Sorgun ilçelesi köy okulları ve köylerden taşıma yolu ile eğitim yapan öğrenciler için okulların bir gün tatil edildiği açıklandı. Aydıncık ve Çekerek ilçesinde de okullar bugün tatil edildi.

SAMSUN’DAN DA HABER VAR

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Ladik ilçesinin tamamında Havza ve Kavak ilçesinde ise taşımalı eğitime bugün ara verildiği açıklandı. Güncel listeye meb üzerinden ulaşılabileceği belirtildi.

ÇORUM’DA OKULLAR BUGÜN TATİL EDİLDİ

Çorum’un Mecitözü ilçesinde kar ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi. Mecitözü Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “İlçemiz genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle 14.03.2023 Salı günü bir gün süreyle tüm okullar tatil edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi