Sağlık

O besinlerle Alzheimera savaş açarak bilişsel gerilemeyi durdurun! İşte o mucizevi 6 besin…

İlerleyen yaşla beraber zihinsel faaliyetlerde gerileme görülebiliyor. Bu ileri boyutlu bunama ve hafıza kaybı sonrasında Alzheimer riskini beraberinde getiriyor. Doğru beslenme yöntemleri Alzheimer riskini azaltıyor. Daha sağlıklı bir yaşlılık süreci vaat ediyor.

Bilişsel faaliyetlerin azaldığı Alzheimer ve Demans gibi hastalıklar yaşa bağlı faktörler dışında çevresel kaynaklar ya da yaşam tarzı nedeniyle de ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar bu konuda uyarıyor. Kalp hastalığı, yüksek tansiyon, obezite ya da diyabet hastalığı bulunanlarda bilişsel gerileme daha sık görülebiliyor.

ŞİFA SUNAN 6 BESİN VE FAYDALARI

Vücuda alınan her bir besin şifacı bir özellik katıyor. Bilişsel gerilemede ilerleyen yaşa rağmen daha kuvvetli bir zihin elde etmek isteyenler için ömür boyu tüketebilecekleri ve şifa bulabilecekleri 6 farklı besin bir araya getirildi. İçerisinde sebze, meyve, kabuklu yemişler, farklı baharatlar ve Omega 3 bakımından zengin yiyecekler yer alıyor. Her bir besinin farklı bir fonksiyonu vücuda sağlayarak temel olarak alınması gereken gıdaların sadece 6 maddede yeterli hale gelmesini kolaylaştırıyor.

Tüketilen gıdalar bilişsel geriliğin yanı sıra gündelik yaşantıda oluşan vücut rahatsızlıkları, eklem ağrıları ve depresyon riski de yenen yiyeceklerle azaltılabiliyor. İçerisinde bol miktarda antioksidan bulunduran besinler günlük olarak belirli miktarda tüketildiğinde beyin sağlığını koruyarak bunama ile mücadeleyi kolaylaştırıyor.

1.YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Yeşil yapraklı yiyecekler olarak kabul gören ıspanak, kara lahana ve pazı B vitamini açısından zengin bilişsel kuvveti sağlayan yeşil yapraklı sebzelerdendir.

2.MEYVELER

Meyvelerin zihinsel aktiviteleri güçlendirmedeki kesin çözümü kanıtlandı. Ahududu, böğürtlen, kiraz, yaban mersini düzenli tüketildiğinde beyin hasarını engelliyor. Antioksidan etkisi enflasyonun enflamasyonu azaltıyor ve beynin korunmasını destekliyor.

3.KABUKLU YEMİŞLER

Kabuklu yemişler grubu içinde yer alan ceviz, fındık, badem, yer fıstığı Magnezyum, B vitamini ve E vitamini açısından zengindir. Düzenli olarak tüketildiğinde Demans hastalığını ortadan kaldırıyor. Haftada en az 5 porsiyon fındık tüketen 70 yaş üstü tüm kadınlar için beyin sağlığında üst düzey bir seviyeye gelindiği fark edilmiştir.

4.OMEGA-3

Omega-3 bakımından zengin ton balığı, zeytinyağı, keten tohumu, somon ya da uskumru gibi yağlı balıklar zihinsel aktiviteleri güçlendiriyor. Bunama riskini azaltıyor günde 200 mg alınması yeterli görülüyor.

5.TURPGİLLER

Turpgiller kategorisi içinde değerlendirilen brokoli, karnabahar, brüksel lahanası yapılan incelemelerde bilişsel gerilemeyi ve bunamayı azalttığı görülmüştür. İçinde bol miktarda B vitamini ve Karotenoid içerir.

6.BAHARATLAR

Baharatların hafıza güçlendirici ve beyin sağlığını destekleyicisi etkisi görülmüştür. Kimyon, adaçayı ve tarçın yemeklerde kullanılabilir. Bu durum Alzheimer’a karşı zihinsel gerilemeyi ve iltihaplanmayı azaltıcı etki sunar.