Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

Ehliyeti olan herkes için geçerli: Zorunlu olarak bu ödemeyi yapmanız gerekiyor! Yoksa cezası var

Ehliyeti olan ve trafiğe çıkan sürücüleri yakından ilgilendiren önemli bir haber geldi. Ehliyeti olan vatandaşlar için süre bitmek üzere. Vatandaşların belirtilen tarihe kadar ehliyetlerini yenilemesi ve ücretini ödemesi gerekiyor. İşte kalan süre ve detaylar..

Ehliyeti olanların eski tip ise yeni ehliyetlerle değiştirmesi gerekiyor. Konuya ilişkin eski ehliyeti olanlar zaman zaman araştırmalarını yapıyor. İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski ehliyetlerinin değiştirilmesine ilişkin duyuru yapmıştı.

15 TL ÖDEMESİ VAR

Ehliyetlerin son olarak 31 Aralık 2024 tarihine kadar değiştirilmesi gerekiyor. Eski tip ehliyetinizi yeni tip ehliyet ile değiştirirken de 15 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Ehliyetin sahibi olan kişinin kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı ya da pasaport kabul edilmektedir.)

Sürücüye ait sağlık raporu

Ehliyet yenileme ücretinin ödendiğini kanıtlayan, anlaşmalı bankalara, PTT şubelerine yatırıldığını ispatlayan makbuz, hesap belgesi ya da benzeri bir belge

Son altı ay içinde çekilmiş olan bir adet biyometrik fotoğraf

Eski sürücü belgesi

Kan grubunun yazılı olduğu belge ya da kart

Adli sicil belgesi

CEZASI VAR

Eski tip sürücü belgenizi belirtilen tarihe kadar yenilemeniz gerekiyor. Aksi durumda araç sürücülerine eski tip ehliyet için ceza kesileceği belirtiliyor.