Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Mayıs ayı yeni maaşlar! Seçim önce maaşlara seyyanen zam: Memur ve emekliler dikkat

Milyonlarca memur maaşlara seyyanen zam bekliyor. Memur ve memur emeklisine seçim öncesinde zam geleceği iddiaları son dönemlerde daha fazla duyulmaya başladı. Memur ayında maaşlara seyyanen zam yapılacağı iddia edildi. İddiaya göre konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde müjde olarak açıklayacak

14 Mayıs seçimlerine çok az zaman kaldı. Başta EYT ve emekli maaşları olmak üzere pek çok konuda düzenlemeler yapıldı. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL seviyesine çıkarken 3600 ek gösterge ve EYT’de çıkarıldı. Konuya ilişkin şimdi de memurlar bir müjde bekliyor.

6 AYDA BİR ZAM GELİYORDU

TÜİK’in açıkladığı 6 aylık enflasyon verileri memur ve memur emeklisine temmuz zammı olarak yansıtılıyor. Ocak ayında yapılacak zam miktarı yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Bu kapsamda memur ve memur emeklisine yüzde 30 ara zam müjdesinin verileceği son dönemlerde konuşulan konular arasında yerini aldı.

ARADAKİ MAKAS DARALMIŞTI

Memur güzel haberlerin verileceği iddia edildi. Mayıs ayında zam müjdesi açıklanacak. Buna göre memur ve memur emeklileri temmuz zammını beklemeyecek. Memur ara zam oran miktarının is yüzde 30 olarak açıklanacağı da gelen diğer iddialar arasında. Memur emeklisi ve memurlar maaşlarının iyileştirilmesini talep ediyor. Çünkü son olarak en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasından sonra aradaki makas iyice daraldı.