Editörün SeçtikleriEkonomiEmlak

Aylık 5.625 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı: Devlet harekete geçti! İşte detaylar

Artış gösteren kiralar sonrasında pek çok kişi artık ev sahibi olmayı daha çok istiyor. Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında devlet desteği alarak yeni bir eve sahip olmak isteyenler için projeyi açıkladı. Bakanın yaptığı açıklamaya göre ev sahibi olmak isteyenler ayda sadece 5 bin 625 TL ödemeleri yeterli olacak.

Bakan Kurum, yaptığı açıklamasında “Yarısı Bizden” kampanyasının başladığını duyurdu. Buna göre TOKİ geneli ile ülke genelinde 81 ilde güvenli konutlar inşa edilecek. Kredi imkanlarının esnek olacağı bu kampanyadan özellikle riskli binalarda oturan vatandaşlar yararlanabilecek.

2+1 VE 3+1 DAİRELER

Kahramanmaraş depremi sonrasında hız kazanan çalışmalara ilk olarak İstanbul’da başlanacak. Ülke geneline yayılması beklenen çalışmalar TOKİ tarafından yapılacak. Yapısını risksiz hale getirmek isteyenlere 2+1 ve 3+1 odalı konut seçenekleri sunulacak.

YARDIM ÖDENECEK

Başvuru yapanlar işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilecek. 2+1 dairelerin yarısı devlet tarafından karşılanacak. Kalan yarısı ise 10 yıl içerisinde vadeler halinde ödenebilecek. Yapılan başvurular sonrasında binanın ön incelemesi tamamlanacak ve keşif raporu hazırlanacak.

Süreç olumlu ilerlerse proje aşamasına geçilecek ve protokol imzalanacak. Ruhsat alma sürecinden sonra evler en geç 2 yıl içerisinde teslim edilecek. Vatandaşlara kira ve taşınma yardımı yapılacak. Aylık 5 bin 250 TL kira ve 10 bin 500 TL taşınma yardımının verileceği belirtildi.