Ekonomi

Tarımsal Destekleme Ödemesi Bugün Çiftçilere Yatırılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2023 yılı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında 56,2 milyon liralık bir ödemenin bugün gerçekleştirileceğini açıkladı. Bu ödeme, çiftçilerin üretimlerini artırmak ve girdi maliyetlerini azaltmak için verilen bir destek olarak nitelendirildi.

Bakan Yumaklı: “Hayırlı ve Bereketli Olsun”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün yapılacak olan tarımsal destekleme ödemesi hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Bakan Yumaklı, paylaşımında, “56 milyon 189 bin lira tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına bugün aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, ayrıca, tarımsal destekleme ödemelerinin çiftçilerin üretimlerini artırmasına, girdi maliyetlerini azaltmasına ve gelirlerini yükseltmesine katkı sağlayacağını belirtti. Bakan Yumaklı, “Tarım sektörüne verdiğimiz desteği her yıl artırarak sürdürüyoruz. Çiftçilerimizin yanındayız. Ülkemizin tarım potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Tarımsal Destekleme Ödemeleri Nasıl Yapılıyor?

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2023 yılı tarımsal destekleme ödemelerinin nasıl yapılacağına ilişkin de bilgi verdi. Bakanlık, tarımsal destekleme ödemelerinin Ziraat Bankası aracılığıyla çiftçilerin banka hesaplarına veya PTT kartlarına yatırılacağını duyurdu.

Bakanlık, çiftçilerin tarımsal destekleme ödemelerinden faydalanabilmeleri için bazı şartları yerine getirmeleri gerektiğini de hatırlattı. Bakanlık, bu şartların şunlar olduğunu bildirdi:

  • Çiftçilerin Tarım Sigortaları Havuzu’na (TARSİM) kayıtlı olmaları
  • Çiftçilerin Tarım İşletme Kayıt Sistemi’ne (TİKS) kaydedilmiş arazilerinin olması
  • Çiftçilerin ürettikleri ürünleri Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sistemi’ne (TÜLİS) kaydetmeleri
  • Çiftçilerin ürettikleri ürünleri Tarım Ürünleri Ticareti Bilgi Sistemi’ne (TÜTÜBİS) bildirmeleri

Bakanlık, bu şartları yerine getiren çiftçilerin tarımsal destekleme ödemelerinden faydalanabileceklerini ve ödemelerin her ayın son haftasında yapılacağını ifade etti. Bakanlık, ayrıca, tarımsal destekleme ödemelerinin miktarının ve kapsamının her yıl yeniden belirlendiğini ve çiftçilerin bu konuda Bakanlığın resmi internet sitesinden veya il ve ilçe müdürlüklerinden bilgi alabileceklerini kaydetti.