Genel

Irak’ın kuzeyinde terör örgütüne ağır darbe: 20 hedef imha edildi

TSK, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Kandil, Hakurk ve Gara bölgelerine yönelik hava harekatı düzenledi. Operasyonda 20 hedef imha edildi ve çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK’nın barındığı Metina, Kandil, Hakurk ve Gara bölgelerine yönelik hava harekatı düzenledi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), operasyonda 20 hedefin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Operasyon, dün saat 21.00 sıralarında başladı. Diyarbakır ve Malatya’dan kalkan F-16 savaş uçakları, terör örgütünün mağara, sığınak, depo ve silah mevzilerini yerli ve milli mühimmatlarla vurdu. Operasyonda, terör örgütünün lojistik ve komuta merkezleri de hedef alındı.

MSB, operasyonun başarıyla tamamlandığını ve bölgedeki terör varlığına son vermek için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. MSB, operasyona ilişkin görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaştı.

TSK, Irak’ın kuzeyindeki terör örgütüne karşı son bir ayda iki büyük hava harekatı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz ay 1 Eylül’de Kandil ve Asos bölgelerine yönelik operasyonda da 13 hedef imha edilmişti.