Okullarda ücretsiz yemek ve eğitim sistemine dair flaş açıklama

Muğla Milletvekili Gizem Özcan, iktidarın okul öncesi çocukların ücretsiz yemeğini kaldırmasını sert bir dille kınadı. Özcan, ülkenin kaynaklarının yağmalandığını, halkın yoksullaştığını ve eğitim sisteminin çöktüğünü söyledi.

Muğla Milletvekili Gizem Özcan, iktidarın okul öncesi çocukların ücretsiz yemeğini kaldırmasına tepki gösterdi. Özcan, yirmi bir yıldır ülkeyi yöneten iktidarın halkçılık ve yurtseverlikten uzak olduğunu, ülkenin kaynaklarını yağmaladığını, halkın yoksullaştığını ve eğitim sisteminin çöktüğünü söyledi.

İktidarın tasarrufu çocukların lokmasından kısmak

Özcan, iktidarın okul öncesi çocukların bir öğün ücretsiz yemeğine el koymasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Özcan, “Ne acıdır ki hazine garantili ihaleler sürerken, kur korumalı mevduat zengini daha çok zengin ederken, sarayın aylık harcaması Boğaziçi Üniversitesi gibi göz bebeğimiz bir üniversiteye ayrılan yıllık bütçeyi aşmışken, kamuda makam arabası, Cumhurbaşkanlığında uçak saltanatı sürerken, tek adam rejiminin tasarruftan anladığı çocuklarımızın lokmasından kısmak.” dedi.

Ücretsiz eğitim modeli kurulmalı

Özcan, yapılması gerekenin bütün kademelerde öğrencilere ücretsiz yemek sağlamak, bütün eğitim giderlerinin kamu tarafından karşılandığı ücretsiz bir eğitim modeli kurmak olduğunu vurguladı.

“Ancak bu, halkçılık ister, yurtseverlik ister. Gözünü kâr hırsı büyüyenler, ülkenin kaynaklarını yağmalamayı siyaset zannedenler ne ücretsiz eğitime ne de ücretsiz sağlığı hayata geçirebilirler.” diye konuştu.

Halkın kazancı eli cebimizde olan hırsızlara yem ediliyor

Özcan, iktidarın ekonomik politikalarının halkı perişan ettiğini ifade etti. Özcan, “Bugün halkımızın üç kuruş kazancı enflasyona yani eli cebimizde olan hırsızlara yem ediliyor. Emekli maaşları sabun köpüğü gibi eriyor. Halkın bankalara borcu birdi bin oldu. Üstüne, tarihimizde devletin ilk kez iç borcu için ileride ödeyeceği faiz borcun anaparasını geçti.” dedi.

Eğitim sistemi çökmüş durumda

Özcan, iktidarın eğitim sistemini de heba ettiğini söyledi. “Pandemi sürecinde uzaktan eğitim adı altında çocuklarımızı ekranlara mahkum eden iktidar, eğitimde fırsat eşitliğini yok etti. Erişim sorunu yaşayan, tablet ve internet desteği alamayan milyonlarca öğrenci mağdur oldu. Öğretmenlerimiz yeterli donanım ve eğitime sahip olmadan uzaktan eğitime zorlandı. Öğrencilerimiz sınav stresi ve belirsizlik altında ezildi. Eğitimde kalite ve nitelik düştü. Eğitim sistemi çökmüş durumda.” dedi.

İktidarın eğitimi bir rant kapısı olarak gördüğünü, özel okullara teşvik verirken devlet okullarını ihmal ettiğini, dershaneleri kapatıp yerine etüt merkezleri açtığını, imam hatip okullarını dayattığını, laik ve bilimsel eğitimi yok saydığını da ekledi.

Özcan, iktidara karşı halkın sesi olmaya devam edeceklerini, ülkenin geleceği için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Exit mobile version