Kamu Personelleri

İçişleri Bakanı Soylu: 50 Yaşın Üzerindeki Korucular Emekliliğe Sevk Edilecek

“Hedefimiz korucu yaş ortalamasını 32’ye düşürmektir”

Bakan Süleyman Soylu, terörle mücadelede bütün imkanları kullanmak ve bütün eksiklikleri giderme noktasında ciddi bir çaba içerisinde olduklarını kaydederek, şunları ifade etti:

“Özellikle geçtiğimiz günlerde korucularımızın etkinliğini, özlük haklarını moral ve motivasyonlarını artırmaya dönük düzenlemeler yaptık. Bu kapsamda Korucular Daire Başkanlığından tutun da geçici köy korucusu yerine güvenlik korucusu ismi getirmeye kadar statüler açısından birçok güçlendirmeler ortaya koyduk. Silah ruhsatlarından alınan harçların bir defaya mahsus kaldırılması ve 5 bin ilave korucu kadrosunun getirilmesi dahil olmak üzere operasyonlardaki ek tazminatlarına kadar birçok iyileştirmenin altına imza attık. Bir şey daha gerçekleştiriyoruz. Bugün korucu yaş ortalamamız 42’dir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın vermiş olduğu talimatla birlikte bu yaş ortalamasını aldığımız tedbirlerle yani 50 yaşın üzerindekileri emekliliğe sevk ederek, 45-50 yaş içerisindeki korucularımıza da 6 ay içerisinde karar vermeleri durumunda hem emekli olacaklar hem tazminat alacaklar hem de yerlerine yakınları korucu olacaklar. Böylece de hedefimiz korucu yaş ortalamasını 32’ye düşürmektir. Bu noktada yaklaşık 20 bin yeni korucumuzun da bu büyük mücadele içerisinde olacağını ifade etmek istiyorum.”

– “Terörü bitireceğiz”

“Terörü bitireceğiz. Bunu yaparken iki aracımız vardır. Birincisi elbetteki güvenlik unsurlarımızın ortaya koyacağı silahlı mücadeledir. İkincisi ise devletimizin ve hükümetimizin ortaya koyacağı ekonomik mücadeledir. Terörden etkilenen illerle alakalı olarak yepyeni bir kalkınma hamlesinin eşiğindeyiz.” ifadesini kullanan Soylu, şöyle devam etti:

“Şimdi gerek Yüksekova sokakları gerekse de Hakkari caddelerinde dolaşıp milletimizle sohbet ettik. En önemli taleplerinin iş olduğunu söylemek istiyorum. Ben de onlara şunu söyledim; burada, fabrikanın yerini veriyoruz. Hükümetimiz, devletimiz fabrikayı kendisi yapıyor. İçine alınacak bütün malzemelere teşvik veriyor. Çalışanların sosyal güvenlik kurumuna ait ödemelerinin tamamını ve vergiyle ilgili iyileştirmenin tamamını gerçekleştiriyor. Bütün bunların yanı sıra bütün bu istihdam alanlarını açıyoruz ama bölgenin başına musallat olan Hakkari’nin, Doğu’nun, Güneydoğu’nun başına musallat olan terör örgütü yüzünden bu ortaya koyduğumuz cazibeli süreçlere katılanlar oluyor ama katılmak isteyip de bu sebepten dolayı katılamayanlar da oluyor.”

Görevlerinin burada insanları iş, aş ve huzurla buluşturmak olduğunu dile getiren Süleyman Soylu, şunları kaydetti:

“İşte bugün birçok karakolumuzu ziyaret ettik. Jandarma komutanlıklarımızı ziyaret ettik, polislerimizi ziyaret ettik, vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Onlar ülkemizin birliği, beraberliği ve kardeşliği için mücadele ediyorlar. Ama bir şey için daha mücadele ediyorlar. Şurada okulunu bitirmiş yarına umutla bakan gençlerimizin iş bulması için buranın huzurlu olması lazım diye düşünüyorlar ve canlarını siper etmişler, büyük bir mücadeleyi ortaya koyup, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun, ülkenin huzurunu bozmaya çalışan baş belası bu terör örgütünden ülkemizi ve bu aziz milletimizi tasfiye ederek yarınlara umutlu bakmaya çalışıyorlar. Yeni bir kalkınma hamlesinin eşiğindeyiz. Sayın Başbakanımızın geçtiğimiz eylül ayında açıkladığı yatırım teşvik çerçevesi programında bu illerde yapılan temaslarda hangi adımlar atılacağı noktasında görüş alış verişinde bulunduğumuzu ifade etmeye çalışıyorum. Öncelikle Hakkari’nin bütün vatandaşlarımıza, bütün dostlarımıza kıymetli Cumhurbaşkanımızın, kıymetli Başbakanımızın selamlarını, muhabbetlerini ve sevgilerini ilettiğimi bir kere daha ifade etmek istiyorum.”

Kamupersoneli.net – AA