Gündem

500 bin İİBF'li kadro dağılımı için imza kampanyası başlattı

Türkiye’de 500 bine yakın mezunu olan fakülte olarak bilinen İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunları kadro dağılımı için imza kampanyası başlattı. Mezun öğrenciler yükseköğretim kurumları arasında en fazla mezunu bulunan fakülte olduğunu belirterek kadro dağılımında adalet bekliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında en az atama yapılan bölümlerin başında İİBF’lilerin bulunduğunu belirten mezunlar bu adaletsiz durum için imza kampanyası başlattı.

MALİYE BAKANI AĞBAL İİBF AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

İİBF mezunları kadro dağılımı ve atama talepleri Maliye Bakanı Naci Ağbal’a iletilmişti. Bakan Ağbal ise konuyla ilgili olarak “İktisadi idari bilimler fakültelerinin mezunları… O konu önemli bir konu, ona bir şey demiyorum ama her okuldan mezun olana da devlet dairesinde iş vereceğiz yaklaşımı diye bir yaklaşım olamaz. Bunu da kendi bakış açım olarak ifade etmiş olayım.” açıklamasını yapmıştı.

3 YILDA 2000 KADRO VERİLMEDİ

Yaklaşık 500 bin İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunu olduğunu belirten öğrenciler, “500 bin mezuna 2014-2017 5 atama döneminde verilen kadro sayısı 2000’i bile bulmadı.” diye isyan ettiler. Öğrenciler daha önce de Twitter’da hashtag çalışması yaparak “İİBF mezunları kadro dağılımı ve atama adaleti bekliyor.” diye kampanya düzenlemişlerdi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

500 bin İİBF mezunu şimdiden Hükümetten ve Başbakan Binali Yıldırım’dan gelecek olan müjdeyi bekliyor. Peki, İİBF mezunları için atama ve kadro dağılımı adaleti sağlanacak mı? Kamupersoneli.net olarak İİBF mezunlarının seslerini duyurmaya devam edeceğiz. Sizlerde isteklerinizi yorum olarak dile getirin ve haber yapalım, sesinizi duyuralım.

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL İÇERİK

Bir Yorum

  1. Çok doğru çok az kadro veriliyor. Bari maliyeye sadece iibf mezunu alsalar geçen alımlarda 4001 den almışlardı maliyeye… Maliye mezunu 4001den alım yaptıkları için maliyeye giremiyor sisteme bak nasıl işlemiyor ama :) Gelişen Turkey :(

  2. insan hayret ediyor. sokaktaki her 10da 1 kişi dahi durumları bilmiyor :(

  3. Haber yaptığınız için teşekkürler. Bizlerin girmesi gereken kadrolara 4001 ile alım yapılıyor, zabıta bile bu şekilde alındı. Ayrıca başta belediyeler olmak üzere bazı kamu kurumları taşeron memur çalıştırmayı bırakıp bizleri işe alsa daha da adaletli olacak!!!

  4. Ptt postane bile taşeron memur çalıştırıyor sorun yaşıyorsunuz işlerde aksaklık olunca da ee neymiş taşeronmuş alma o zaman kardeşim taşeron çalıştırma o zaman neden hem işsiz hem anlayışlı oluyoruz biz boşuna mı okuduk biz yapalım o işi bakın nasıl yapıyoruz bilmeyen adamların eline veriyorsunuz devlet işlerini sonra hep bir yerlerde yanlışlıklar çıkıyor düzen olmuyor.

  5. Birlik olmalıyız bu referandumu lehimize çevirebiliriz.

  6. Birlik olmalıyız bu referandumu lehimize çevirebiliriz. Maliyeye İçişleri Bakanlığı 'na bari iibflileri alın

  7. Bu imza kampanyasını baslatanlari tebrik ediyorum bir nebze olsun sesimizi duyarlar yıllar yılı boşunami okuduk işi bilenleri alsınlar devlet kurumlarına

  8. Neden devlet uluslararası ticaret mezunlarına kadro vermiyor hiçbir kurumunda… Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 'nda bile yer almıyoruz