Gündem

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Yüzde 10 Seçim Barajı Yanlıştır !

Kılıçdaroğlu, İnegöl ilçesinde muhtarlar, din görevlileri ve okul aile birliği başkanları ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Çift başlılık ne zaman çıkar, ben kendi görev alanımın dışına çıkıp bir başkasının görev alanına müdahale edersem çift başlılık olur. Peki yeni anayasa değişikliğine ‘evet’ dersek ne olur? Devlette çift başlılık olur, nasıl çünkü seçilecek olan başkan hem cumhurun başkanı, aynı zamanda da bir partinin genel başkanı olacak.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında bugünkü sistemde de yanlışların olduğunu ifade etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI YANLIŞTIR”

“Yanlış, 12 Eylül darbesini yapan düzenden kaynaklanıyor. Mesela yüzde 10 seçim barajı, yanlıştır. Niye yüzde 1 oy alan partinin genel başkanı Meclis’e gelmesin. Niye konuşmasın. Mesela Saadet Partisinin genel başkanı diyelim yüzde 4 oy aldı. 4 milletvekili gelsin ne olacak yani. Bir partinin genel başkanı, TBMM kürsüsüne çıkıp konuştuğu zaman ayıp mı olur. Hayır milli irade parlamentoya tam yansımış olur.”

OY KULLANMAYA GİDERKEN DİKKATLİ OLUN

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşların oy kullanmaya giderken dikkatli olmalarını istedi.

“Evet oyunu artırmak için falanla kavga edelim, vatandaşı kandıralım, bunları bırakın arkadaşlar. Onun faturası hep millete çıkar. Yurt dışıyla kavga ettiniz buyurun, ne olduğunu hepimiz biliyoruz. İsrail’de ezanın yasaklanması gündemde, tık yok tık. Ben itiraz ediyorum sadece. Yanlıştır, yapamazsınız diyorum. Hükümetten tık dahi yok. Niye yok arkadaşlar. Hollanda ile kavga edildi. Ya iki başbakan konuşmuş, seçimlerden sonra gelin deniyor. Kavga çıktı, fatura kime çıktı? Hollanda’da çalışan Türk işçilerine. Almanya ile kavga ediyoruz, fatura kime çıktı? Almanya’da yaşayan Türk işçilere çıktı. Suriye ile kavga ettik, fatura kime çıktı? Hem Türkiye’ye çıktı hem de Suriye’deki Türkmenlere çıktı. Ne diyorlar? ‘Evet oyu çıkarsa, Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz. Diyorsanız ki 4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verelim, gidip ‘evet’ oyu verin. Bu kadar basit. Bunu sadece ben mi anlatacağım hayır. Bu ülkede sadece ben yaşamıyorum ki hepimiz yaşıyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA