Gündem

Yeni Hakimler Savcılar Kurulunda (HSK) MHP İçin Kontenjan Ayrılacak

HSYK, HSK OLUYOR

16 Nisan referandum sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısını değiştirecek düzenleme hemen yürürlüğe girdi. Habertürk Gazetesinden Fevzi Çakır’ın haberine göre HSYK 22 üyeden oluşuyor ve 3 daire şeklinde çalışıyor. Ancak yeni HSK’da 13 üye olacak ve 2 daire şeklinde çalışacak.

HSK’nın 3 üyesi birinci sınıf adli yargı hakim ve savcıları arasından, 1 üyesi birinci sınıf idari yargı hakimleri arasından Cumhurbaşkanı’nca; 3 üyesi Yargıtay üyeleri, 1 üyesi Danıştay üyeleri, 3 üyesi nitelikleri kanunda belirtilen yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri ile avukatlar arasından TBMM tarafından seçilecek. Kurulun başkanı Adalet Bakanı olacak, müsteşarı da doğal üye sayılacak.

MHP’DEN İKİ KONTENJAN

HSK için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçeceği üyelerin dışında kalanlar Meclis Başkanlığı’na adaylık başvurusunda bulunmaya başladı. Başvurular bugün sona erecek. Başvuru yapanların ismi şöyle;

HSK için; Yargıtay Genel Sekreteri Yaşar Şimşek, üyeler Yusuf Ziyarettin Cenik, Mustafa Kurtaran, Mustafa Abdullah Coş, Rıdvan Gündoğdu, Mehmet Bülent Selçuk başvuru yaptı. Yargıtay için seçilecek olan 1 üyenin MHP kontenjanından olacağı belirtiliyor. Ayrıca öğretim üyesi için de MHP kontenjanından belirleneceği ifade edildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA