Kamu Personelleri

Adaylar Tapu Kadastro 1500 Personel Alımı İçin Açıklama Bekliyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, personel ihtiyacı için Maliye Bakanlığı’ndan personel talebinde bulunmuştu. Daha sonra Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Devlet Personel Başkanlığına 1500 kadro talebini iletmişti. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğün DPB’ye yaptığı kadro talebi olumlu görüş olarak bildirildi.

Ancak Konu ile ilgili olarak Maliye Bakanlığından atama vizesi çıkmadı. Ayrıca personel alımıyla ilgili sürecin sonuna gelindiği ve Maliye Bakanlığı tarafından onay verildiğinde alımların başlayacağı ifade edildi. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımına ilişkin bazı adaylar taleplerini dile getiriyorlar.

ADAYLARIN TALEBİ

“Bizler Harita Mühendisi ve teknikerleri olarak TKGM sözleşmeli personel alımlarını merakla beklemekteyiz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne sözleşmeli personel alınacağını ilk olarak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı gündeme getirmişti. Mart ayında Genel Kurulda açıklama yapan Sarı ”Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün personel ihtiyacını giderme amacıyla Maliye Bakanlığı’ndan personel istedik. Türkiye genelinde 1162 adet 4A kadrosunda, 1500 adet 4B kadrosunda personel talebimiz gerçekleşmiştir” ifadelerini kullanmıştı. 

Benzer bir açıklama daha sonra yeni Bakan Mehmet Özhaseki tarafından dillendirildi. Özhaseki, Tapu Kadastro’ya döner sermayeden karşılanacak şekilde eleman alımının yapılacağını belirtmişti. Ancak iki bakanın açıklamasına ve 2016 yılının bitmesine rağmen, 1500 kişilik sözleşmeli personel alımı gerçekleşmemiştir. Bizler Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 1500 personel alım ilanının biran önce yayımlanması bekliyoruz.”

ADAYLAR İLGİLİ KURUMLARDAN AÇIKLAMA BEKLİYOR 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 1500 personel alım ilanını bekleyen adaylar sitemize geri bildirim ve yorum yaparak mağduriyetlerini dile getirdiler. Heyecanla Tapu Kadastro personel alım ilanını bekleyen adaylar, konu ile ilgili olarak ilgili kurumlardan ve yetkililerden açıklama beklediklerini ifade ettiler. 

Bir Yorum

  1. orman mühendisleri orman ve su işleri bakanlığından açıklama bekliyor 1 yıl oldu kpss yapılalı alımlar ne zaman olacak..!!!

  2. orman mühendisleri üvey evlat mı neden hala orman ve su işleri bakanlığımızdan alımlarla ilgili açıklama yapılmıyor bakanımız nisan dedi nisan geçti mayıs dedi en son mayıs ta geçiyor ne zman olacak alımlar orman mühendisleri perişan bir şekilde bekliyor ..!!

  3. kamupersoneli.net her zaman yanımızda oldun destek çıktın.çok sağol varol.ama bir türlü hayırlı haber çıkmadı haziran 2017 ye gireceğiz 2016da verilen sözden bahsediyoruz hala.ümidimizi keseceğiz artık.hakikaten çok sayıda personele acilen ihtiyacı olan tapu müdürlüklerine neden hala alım yapılmıyor merak ediyorum.

  4. tapu kadastronun 1500 alımı ilanı tez vakitte ilana cıkmalıdır. tapu mezunları müjdeli haberi beklemetirdirler. Tapu ya tapu mezunu alınmalı. tapu mezunları hiç bi yere başvuru yapamıyor. işkur vs. nerde alım var harita teknikerleri orada. haritacı tapu da alet mi kullanıp ölçüm yapacak. tapuda alım satım tescil işini tapu mezunu yapar. biz bunun üzerine eğitim gördük. biz ölçüm yapıyormuyuz?

  5. Ver 1500`ü de sağlam bı dua edeyim dedenin geçmişlerine …

  6. Haritacılar olarak bu müjdeli haberi tez zamanda bekliyoruz binlerce mezunumuz var atanamiyoruz bu kurumdan bize de sağlam bir pay istiyoruz artık ne zaman alım yapılacak bir haber bir bilgi istiyoruz lütfen duyun sesimizi sayın maliye bakanı

  7. bence hem tapucular hem haritacılar bu 1500 kişilik kadroyu tercih etmeli kurum aynı.. okullarda verilen dersler aynı neden ayırıyorlar asıl orası saçma. zaten tapu mezunu veren bir tane okul var. oysa haritada binlerce insan açıkta.

  8. ayrıca alım satımı iktisatçılar ve hukuksal işlemleri de hukukçular daha iyi yapar hatta maaliyeci ler de yapabilir o işleri o zaman tapucuya ne gerek var bizim atanacağımız yerlere onlar atansın…:))