Eğitim

Üniversite Sınavında İkinci Oturum Nasıl Olacak?

ÖSYM Başkanı Prof. Mahmut Özer, üniversiteye giriş sınavının 2’inci oturumunun LYS gibi olacağını aktardı.

Üniversiteye giriş sınavının değişmesi ile birlikte akıllarda sorular oluştu.  Öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin merakla beklediği sınav nasıl olacak? Yapılan değişikliklerin ardından ÖSYM Başkanı Mahmut Özer, üniversite sınavının 2’nci oturumuna ilişkin açıklamada bulundu.

Habertürk’ten Pervin Kaplan’ın haberine göre ÖSYM Başkanı Prof. Mahmut Özer, TYT puan hesaplamasında her testin soru sayısı ile orantılı ağırlığı olacağını belirtti. ÖSYM Başkanı Prof. Mahmut Özer yapmış olduğu açıklamasında, ikinci oturumda örnek sorunun olmadığını belirterek, LYS’den farklı olmayacağını ifade etti. 

Mahmut Özer, ayrıca ikinci oturum için örnek soruların da yayınlanmayacağını kaydetti.

Sınav Ücreti Ne Kadar Olacak?

ÖSYM Başkanı Özer açıklamalarında YKS başvuru ücretinin ne kadar olacağına da değindi. Başkan Özer YÖK ile görüşmelerin sürdüğünü ve sınav başvuru ücretinin 120 TL olmayacağını belirtti. 

ÖSYM Başkanı Mahmut Özer sınav ücretlerine ilişkin daha önce yapmış olduğu açıklamasında, söz konusu ücretlere ilişkin çalışmaların yapıldığını, YÖK ile görüşmelerin devam ettiğini ve yakın tarihte sınav ücretlerinin ne kadar olacağını açıklayacaklarını belirtti. Özer, sınav ücretlerinin 120 TL olmayacağını belirterek, kar amacı güdülmediğini vurguladı. 

ÖSYM Başkanı Özer açıklamasında, sınav ücretinin 100-120 lira arasında olacağını belirterek, tek sınava katılacakların ise 50-60 TL gibi bir ücret ödeyeceklerini aktardı.

Kamupersoneli.net – ANKARA