Sınavlar

2018 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Üniversite hayali kuran binlerce öğrenci, eğitimlerine istedikleri üniversite bölümünde devam etmek için 2018 yılında ÖSYM tarafından düzenlenecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecekler. 

LYS ve YGS Sınav sisteminin kaldırılmasının ardından konu ile ilgili gelişmeleri daha yakından takip eden öğrenciler için 2018 yılında gerçekleştirilecek üniversiteye geçiş sınavı YKS’ye başvuru ve sınav tarihlerini haberimizde paylaşıyoruz. 

2018 YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2018 yılı sınav takvimine göre; üniversiteye geçiş sınavına girecek adaylar, 2018 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) başvurularını 1 Mart tarihi itibariyle yapmaya başlayacaklar ve YKS başvuruları 21 Mart tarihine kadar devam edecek. 3 oturumda (temek yeterlilik testi, ikinci oturum ve yabancı dil oturumu ) gerçekleştirilecek Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına başvurularını belirtilen tarihler arasında yapamayan öğrencilere bir günlük ek başvuru süresi verilecek. ÖSYM başvurularını 1-21 Mart tarihleri arasında yapmayan öğrencilere 4 Nisan’da geç başvuru hakkı tanıyacak.

2018 YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi üzerinden paylaşmış olduğu sınav takviminde 2018 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavının üç oturumda yapılacağını aktardı. Buna göre adaylar 23 Haziran Cumartesi günü birinci oturum olan Temel Yeterlilik Testine girecekler. Temel Yeterlilik Testi’nin ardından adaylar, 24 Haziran tarihinde ise YKS ikinci oturumu ve dil oturumu sınavlarına girecekler.

Ayrıca, 2018 sınav takviminde yer alan bilgilere göre, 2018  Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA