Gündem

AVM'lerdeki restoran ve kafeler açılacak mı? Bakan Koca cevapladı!

Türkiye’nin salgına ilişkin kontrollü bir şekilde ilerlediğini ve kontrolün kaybedildiği anda 2. dalganın başlayabileceğini vurguladı. Yapılan açıklama sonrasında gelen sorulara cevap veren Koca, “AVM’lerdeki kafe ve restoranlar açılacak mı?” sorusuna da cevap verdi.

AVM’LER 11 MAYIS’TA AÇILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 11 Mayıs’ta AVM’lerin, berberlerin ve restoranların açılacağını duyurmuştu. Normalleşmenin başladığının sinyali olan bu gelişmeler, koronavirüsün tam olarak ortadan kalktığını göstermiyor. Bunun bilincinde Bakan Koca, tedbirlere devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

AVM'lerdeki restoran ve kafeler açılacak mı? Bakan Koca cevapladı!

AVM’LERDEKİ RESTORANLAR AÇILACAK MI?

11 Mayıs’ta açılacak olan AVM’lerdeki restoranların açılıp açılmayacağı da vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Toplantı sonrasında Bakan Koca’ya “AVM’lerdeki restoranların açılıp açılmayacağı soruldu. Bakan Koca, konuyla ilgili şu cevabı verdi:

“Bilim Kurulu ya da bakanlığın ya da hükümetimizin AVM’lerin kapatılmasıyla ilgili herhangi bir kararı olmamıştır. İşletmelerin kapatılmasıyla ilgili kararı olmuştur. AVM’lerin kapatılmasıyla ilgili herhangi bir karar olmadı. Açılmasıyla için de bir kararına gelmesi gerekmiyordu, zaten açıktı. İşletmelerin kendisi bunu sürdürmedi. AVM’leri kendileri kapatmıştı. Şu süreçte kuaför, berberler açılmış oldu. Esaslar yayınlanıyor olacak. Giyim evleri ve züccaciyelerin açılmasıyla ilgili de rehber yayınlanacak. Restoranlar, kafeler, lokantalar AVM’leri işletmeleri açıyor olsalar da bu işletmeler kapalı olmaya devam edecek”