Gündem

Eğer Dürüstseniz Masadan Kaçamazsınız

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mevkiidaşı Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ile Gine Cumhurbaşkanlığında bir araya geldi.Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Ana muhalefet partisiyle ilgili de konuştu.

Gine Cumhurbaşkanı ile görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Recep Tayyip Erdoğan muhalefet partilerinin Anayasa üzerinde çalışmaya gönlü yok dedi.

Recep Tayyip Erdoğan ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun davet mektubuna verdiği cevaba ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine şu şekilde cevap verdi:

Eğer Dürüstseniz Masadan Kaçamazsınız

” Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımızın Parlamentodaki 4 siyasi partinin genel başkanlarına yapmış olduğu davet benim şahsımla alakalı değildir. Yapılan sadece bir yeni Anayasa’nın görüşülmesiyle ilgili bir davettir. Bu yeni Anayasa’nın görüşülmesi, müzakeresi ve mutabakat sağlanabilirse alınacak netice ülkemizin geleceği içindir. Ve burada şahsımla ilgili olur mu, olmaz mı, böyle bir değerlendirme söz konusu değil. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı’nın şu andaki tavırları ipe un sermekten başka bir şey değildir. Eğer dürüstseniz masadan kaçmazsanız.”

Türkiye’de ilk defa cumhurbaşkanlığı seçildiğini konuşmasında vurgulayan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 partinin birlik olup Cumhurbaşkanlığında kendisinin seçilmemesi için ittifak ettiğini belirtti. Anayasayla ilgili meclisteki diğer partilerin tutumuna da değişen Recep Tayyip Erdoğan iktidar partisi olan AK PARTİ‘nin anayasa konusunda gerekeni yapacağını vurguladı. Milletin kararının en belirleyici unsur olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu.

Yine Kaçtılar!
 

“Bu Cumhurbaşkanlığı seçimine bir genel başkan olarak siz kendiniz katılmadınız, dışarıdan bir ısmarlama aday çıkardınız, üzerinde 14 siyasi parti birleştiniz. Ama milletim sizde ittifak etmedi, milletim şahsım üzerinde yüzde 52’yle ittifak etti ve bizi Cumhurbaşkanı olarak görevlendirdi. Şimdi meydanlarda söz verdiğiniz Anayasanın yapımıyla ilgili, 4 siyasi partinin 3’er tane temsilcisi var. İktidar partisinin 317 milletvekili var, 317 milletvekili 3 kişiyle temsil ediliyor, ama bunun karşısında değerli dostlar, 233 milletvekili var, 233 milletvekili ise 9 milletvekiliyle temsil ediliyor. Görüldüğü gibi bu adil bir yaklaşım değil. Ama iktidar partisi, -benim dönemde de biz bunu uyguladık- ‘üzümü yiyelim, bağcıyla işimiz yok’ anlayışından hareketle, ‘Gelin çalışalım, şu işi bitirelim’ dediler, ama yine kaçtılar gittiler. Hiçbir zaman sorun çözmek için değil; tam aksine sorun meydana getirmek için varlar. Şu andaki durum da bundan ibarettir. Ve öyle zannediyorum ki diğerleri nasıl tavır takınır bilemiyorum; ama burada nihai kararı verecek olan iktidar partisi vasıtasıyla millettir. Onun için de iktidar partisi bu konuda üzerine düşeni herhalde yapacaktır diye düşünüyorum.”

Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ile görüşerek Batı Afrika gezisinin sonlandıran Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Batı Afrika gezisinde kendisine eşlik eden heyetle beraber Gine’nin başkenti Konakri’den ayrıldı. Gine Konakri Havalimanı’nda Gine Devlet Başkanı Alpha Conde ve işe Hadja Djene Kaba Conde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisine eşlik eden heyeti uğurladı.