Dgs

2017 DGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak? Adaylar İşlemleri Nasıl Yapılacak?

2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanmasından sonra adaylar tercihleri beklemeye başladı.

Peki 2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri ne zaman başlayacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) DGS tercihleri için bir açıklama yaptı mı?

DGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları bu sene 6 Eylül 2017 tarihinde açıklandı. Geçtiğimiz yılın DGS sonuçlarının açıklanma tarihi ile DGS tercihlerinin başlama tarihlerini incelediğimizde 2016 DGS sonuçlarının 24 Eylül 2016 tarihinde açıklandığını 2016 DGS tercihlerinin de 30 Eylül 2016 tarihinde başladığını görüyoruz. Bu durumda 6 Eylül 2017 tarihinde sonuçları açıklanan 2017 DGS’nin tercih işlemlerinin en geç bu hafta Cuma gününe kadar başlamasını bekliyoruz.

DGS Tercih İşlemleri Nasıl Yapılcak?

2017 DGS’ye giren adaylar tercihlerini ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzun Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapacaklar. Adaylar, tercih yaparken en çok istedikleri lisans programını en başa yazmalı, tercihlerini istek sırasına göre yapmalılar.

DGS tercihlerinde, her adayın en fazla 30 tercih yapma hakkı olacak. Adaylar, tercih işlemlerini tamamladıktan sonra çıktı alarak o belgeyi saklamalıdırlar. Tercih süreci boyunca tercihlerde değişiklik yapılabilecekler.

DGS Yerleştirme İşlemleri Nasıl Olacak?

Adayların belirttiğimiz gibi bu haftadan sonra tercihlerini yapmalarının ardından tercih sonuçlarının açıklanmasını bekleyecekler. Tercihlerin sona ermesinden sonra yerleştirme işlemleri elektronik ortamda yapılacak ve yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayımlacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA