Kpss B Memur Alım İlanları

EGM Memur Personel Alımı İçin Başvurular Başladı (Kadrolu İstihdam)

Emniyet Genel Müdürlüğü günler öncesinde Devlet Personel Başkanlığının resmi web sitesi üzerinde memur personel alımı yapacağına ilişkin bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Emniyet Genel Müdürlüğünün 2 karo için personel alımı yapacağı ifade edildi. Spiker ve Ses Kayıtçısı kadroları için alınacak olan personellerin kadrolu olarak istihdam edileceği ifade edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolu memur personel alım ilanı hakkında başvuruların nasıl yapılacağı, başvuruların ne zaman sonra ereceği ve ilana ilişkin genel şartları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan Emniyet Genel Müdürlüğü memur personel alım ilanı için  adayların bilgilenmesi için bazı açıklamalar yapıldı.

Yapılan açıklamalarda “İşlemler başvurulan İlin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğü tarafından Personel Bilgi Sistemine kayıt edilecek olup, adaya “Başvuru Formu” çıktısı imzalatılarak bir örneği verilecektir. Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar imzaladıkları bu “Başvuru Formu” nu sınava getirmek zorundadır. Adaylar Başvuru Formunda aksaklık görmesi halinde görevli personele düzelttirilip, yeniden imzalayacaklardır. (Başvuru formundaki bilgiler yapılacak işlemlere esas alınacak olup, beyan edilen yanlış bilgilerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.)” ifadelerine yer verildi.

Başvurular Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

Söz konusu ilana başvurular 15 Ocak 2018 tarihi itibari ile alınmaya başlandı. Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 19 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştireceklerdir. Başvuru yapacak olan adaylar başvurularını başvuru formu ve kılavuzda belirtilen belgeler ile bulundukları İllerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne şahsen olarak gerçekleştireceklerdir.

İstenilen Belgeler

3 Yıl Çalışma Şartı Bulunuyor

Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların 3 yıl çalışma zorunluluğu bulunmaktadır. Konu ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü memur personel alım ilanında “Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olup atanmaya hak kazanan adayların atamalarının yapıldığı birimde “Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği”ne göre en az 3 yıl çalışmaları gerekmekte olup, başvuruda bulunacak adayların bu hususu göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmaları gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Genel Şartlar

Bunun yanı sıra EGM personel alım ilanına başvuru yapacak olan adayların bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü personel alım ilanına “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Atanmak istediği unvanla ilgili olarak başvuru kılavuzunda belirtilen öğrenim şartı ve diğer nitelikleri taşımak, Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek), Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek), Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak” haiz olan adaylar başvuru yapabilecektir.