Eğitim

Polis Akademisi Erasmus Öğrenci Staj Başvuru İlanı Yayımlandı

Polis Akademisi Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Hayat boyu Öğrenme Programı ERASMUS Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru ilanının yayımlandığı belirtildi.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan başvuru ilanına ilişkin detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Konu ile ilgili olarak Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

POLİS AKADEMİSİNDEN YAYIMLANAN DUYURU

Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği Programı çerçevesinde ve Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen kurallara uygun olarak Polis Akademisi ile ikili anlaşma yapmış olan yükseköğretim kurumlarına öğrenci gönderilecektir. Yapılacak değerlendirme sonucunda gönderilecek öğrencilere yurtdışında geçirdikleri öğrenim amaçlı süre için Program bütçesinden aylık maddi destek (hibe) verilecektir. Öğrenim hareketliliği 2018-2019 yılı Güz döneminde, staj hareketliliği ise mevcut Erasmus sözleşme dönemi içerisinde gerçekleştirilecektir.

BAŞVURUDA ARANAN ŞARTLAR

1-    Güvenlik Bilimleri Enstitüsü’nde kayıtlı bulunan, Türkiye Cumhuriyeti veya yabancı ülke vatandaşı bütün yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvuruda bulunabilirler.

2-    Başvuracak öğrencilerin akademik not ortalamasının en az 2.5/4 olması gerekmektedir.

3-    Başvuracak öğrencilerin yabancı dil düzeyinin en az B1 (YDS 60) olması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞEKLİ 

Söz konusu programdan faydalanmak isteyen öğrenciler, yayınlanan başvuru formunu doldurup çıktısını aldıktan sonra imzalayarak yabancı dil puan belgesi ve not ortalamalarını belirtir 4’lük sistemdeki transkript ile birlikte Güvenlik Bilimleri Enstitüsü vasıtasıyla Dışilişkiler ve Uluslararası Eğitim Şube Müdürlüğü’ne müracaat edeceklerdir. Yüksek lisans ve doktora düzeyinde ilk dönem başvuran ve henüz Polis Akademisi’nde transkripti oluşmamış öğrenciler, bir önceki yükseköğretim kademesinde alınan mezuniyet notunu gösterir transkript ile başvuru yapacaklardır.