Adalet Personeli

Adalet Bakanı Açıkladı: Avukatlık Mesleğine Geçiş Artık Sınavlı Olacak

 Geçtiğimiz günlerde Zeytin Dalı Harekatın’da şehit olan Musa Özalkanın şehit olmasından sonra maaşına haciz getirme çalışan Avukat Emine Gün’e yönelik olarak tartışmalar devam ediyor. Bununla beaber konuya ilişkin soruşturma devam ederken cezalar ve disiplin konularına yönelik olarak yenilikler yapılacak.

Adalet Bakanı Abdulhamid Gül avukat Emine Gün hakkında yaptığı açıklamada; “Kanunlara ve ahlaka aykırı, toplumu zedeleyen konular hakkında gerekli incelemelerin yapılmasını istiyoruz. Meslekten atılma olabilir mi? Bu konular baro tarafından değerlendirmeye alınacak. Yeni düzenlemeyle beraber avukatlık mesleğine geçişler artık sınavlı olacak. 

DÜZENLEMEYLE BERABER AVUKATLAR KENDİ İÇERİSİNDE KADEMELERE AYRILACAK

Adalet Bakanı Abdülhamid Gül avukat Emine Gün hakkında, “Kanuna ve ahlaka aykırı, toplumu yaralayan bu konu hakkında gerekli incelemenin yapılmasını bekliyoruz. Meslekten çıkarılma olabilir mi, baro değerlendirecek” açıklamasını yapmıştı. Yeni düzenlemeyle avukatlık mesleğine geçiş artık sınavlar sayesinde olacak. Avukatlar, hakimler ve savcılarla beraber aynı sınava tabii tutulacak. Düzenlemeyle beraber avukatlar kendi içerisinde kademelere ayrılacak. Avukat özellikle staj zamanlarında çalıştıkları kurumlarda sigortalı olmamaları ve ücret almamaları konusunda sorunlarla karşı karşıya kalmaktaydı. Ancak Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre avukatların staj döneminde yaşadıkları sıkıntılar bertaraf edileceği ifade edildi. 

Kamupersoneli.net I ANKARA