Adalet Personeli

Adalet Bakanlığı 300 Memur Alımı Sözlü Sınav Duyurusu Yayımlandı!

İstanbul Adliyesi resmi internet sitesinde bir duyuru yayımlandı.

Listeler Açıklandı!

Yayımlanan duyuruya göre Adalet Bakanlığı’na alım yapılacak olan Zabıt Katibi, Mübaşir ve Teknisyen alımlarına ilişkin sözlü sınav hakkında bilgi verildi.

Adalet Bakanlığı, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıkları tarafından Sözleşmeli Mübaşirlik sözlü sınavı, Sözleşmeli Teknisyen kadrolarına ilişkin sözlü sınav ve Sözleşmeli Zabıt Katipliği sözlü sınavına ilişkin listeler açıklandı.

Sözlü Sınava İlişkin Açıklama:

Adalet Bakanlığınca Zabıt Katibi, Mübaşir ve Teknisyen alımlarına ilişkin adayların belirtilen gün ve saatte mazaretsiz olarak sınav yerlerinde hazır bulunmamaları halinde ve Sınav Komisyonu tarafından uygun görülecek bir mazeret göstermemeleri durumunda sınava alınmayacaklardır.

Gerçekleştirilecek sözlü sınavın belirtilen günlerde bitmemesi durumunda sonraki günlerde sözlü sınava devam edilecektir.

Adaylardan İstenilen Belgeler Nelerdir?

Nüfus kayıt örneği, erkek adaylar için askerlik durumunu gösteren belge, 3 adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırma Formu, evli olanların eş durumunu gösterir belge, sağlıksal bir probleminin olmadığını gösteriri belge, mal bildirim formu, 2 adet 6 x 9 ebadında fotoğraf, 3 adet A4 kağıdana sıcak şekilde ayarlanmış nufüs cüzdan fotokobisi ve 3 adet Adli Sicil Belgesi ile adaylar sözlü sınav başvurularını gerçekleştirenbilecekler.

Bir Yorum