Adalet Personeli

Adalet Bakanlığı'ndan 2016 Yılı Hakim ve Savcı Alımına İlişkin Yeniden Değerlendirme Duyurusu

Adalet Bakanlığı internet sayfası üzerinden 2016 yılının sonlarına doğru yapılan hakim ve savcı alımı yazılı sınavına ilişkin bir duyuru bir duyuru yayımladı.

ADALET BAKANLIĞI’NDAN YENİDEN DEĞERLENDİRME DUYURUSU

Adalet Bakanlığı’nın web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda, Adalet Bakanlığı’nca 24 Aralık 2016 tarihinde yapılan 2016 Adalet Bakanlığı Sınavlarında bazı soruların iptali için dava açıldığı hatırlatıldı. 

Söz konusu davalara ilişkin Ankara 9. İdare Mahkemesi Başkanlığının o sorular hakkında soru yönünden bozulmasına ve ilgili sorunun iptaline karar verdiği belirtildi. Buna göre, hakim, savcı ve avukat alım sınav sonuçlarının yeninden belirlendiği ve adayların katılacakları mülakat sınavlarına dair açıklamalarda bulunuldu. 

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruyu ve duyuruda yer alan ek’leri sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

ADALET BAKANLIĞI TARAFINDAN YAYIMLANAN DUYURU

24 Aralık 2016 tarihinde yapılan 2016 Adalet Bakanlığı Sınavlarında yer alan bazı soruların iptali istemiyle açılan dava sonucu yapılan yargılama neticesinde; Danıştay 5. Daire Başkanlığı kararı ile; temyiz isteminin kısmen kabulü ile Ankara 9. İdare Mahkemesi Başkanlığının kararının Genel Yetenek ve Genel Kültür Testinin 3.  Sorusuna karşılık gelen soru yönünden bozulmasına ve ilgili sorunun iptaline karar verilmesi sonucunda;