Adalet Personeli

Ankara Batı Adliyesi Zabıt Katibi, Mübaşir ve Diğer Personel Alımı Mülakat Listeleri Açıklandı

Adalet Bakanlığı Ankara Batı Adliyesi resmi internet sitesi üzerinden bir duyuru yayımladı. 

Kurum tarafından yayımlanan duyuruda, Adalet Bakanlığı sözleşmeli personel alımı sözlü sınavı için Ankara Batı Adliyesi’ne başvuru yapan ve uygulamalı sınava giren adaylar arasından mülakat sınavına katılacak adayların sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. 

ANKARA BATI ADLİYESİ’NDEN DUYURU

Ankara Batı Adliyesi tarafından yayımlanan duyuru metninde Ankara Batı Adliyesi için 149 sözleşmeli zabıt kâtibi, 12 sözleşmeli icra kâtibi, 15 sözleşmeli mübaşir, 1 sözleşmeli bilgisayar teknisyeni, 1 sözleşmeli elektrik teknisyeni, 4 sözleşmeli aşçı unvanlarına yapılacak sözleşmeli personel alımı için sözlü sınava katılacak adayların belli olduğu ve adayların listelere kurumun internet sayfası üzerinden ulaşabileceklerini duyurdu. 

Ankara Batı Adliyesi yayımladığı duyurusunda ayrıca sözlü sınava katılacak adayların bundan sonraki süreçlerde yapmaları gereken işlemlere dair bilgiler verdi. İşte detaylar;

Adalet Bakanlığı Ankara Adliyesi Tarafından Yayımlanan Duyuru

Komisyon Başkanlığımız Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 18 Mayıs 2018 tarihli 4771 sözleşmeli zabıt kâtibi, 1344 sözleşmeli icra kâtibi, 527 sözleşmeli mübaşir, 99 sözleşmeli teknisyen, 69 sözleşmeli aşçı kadrolarına yönelik yapılacak genel istihdam ilanı ile; Ankara Batı Adliyesi için 149 sözleşmeli zabıt kâtibi, 12 sözleşmeli icra kâtibi, 15 sözleşmeli mübaşir, 1 sözleşmeli bilgisayar teknisyeni, 1 sözleşmeli elektrik teknisyeni, 4 sözleşmeli aşçı unvanlarında; Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu için 53 sözleşmeli zabıt kâtibi, 100 sözleşmeli icra kâtibi, 19 sözleşmeli mübaşir, 1 sözleşmeli elektrik teknisyeni, 1 sözleşmeli makine teknisyeni, 2 sözleşmeli aşçı unvanlarında; Ankara Bölge İdare Mahkemesi Adalet Komisyonu için 110 sözleşmeli zabıt kâtibi, 17 sözleşmeli mübaşir unvanlarında; Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Adalet Komisyonu için 83 sözleşmeli zabıt kâtibi, 9 sözleşmeli mübaşir, 1 sözleşmeli bilgisayar teknisyeni unvanlarında uygulama ve sözlü sınavlarının gerçekleştirilmesi için sınav merkezi olarak belirlenmiştir.

Başkanlığımızca sözleşmeli zabıt kâtipliği ve sözleşmeli icra kâtipliği unvanlarına ilişkin 09-10 Temmuz 2018 tarihlerinde uygulama sınavı gerçekleştirilmiş olup; zabıt katipliği, icra katipliği, mübaşirlik, teknisyenlik ve aşçılık unvanlarında sözlü sınava girmeye hak kazanan ve başarısız olan adaylara ilişkin listeye aşağıda ulaşabilirsiniz.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların, sözlü sınav tarih ve saatleri aşağıda belirtilen listede her bir adayın ismine karşılık gelen yerde belirtilmiş olup, sözlü sınava hak kazanan adayların belirtilen tarih ve saatte Oğuzlar Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi No: 52 Etimesgut/ANKARA adresinden Ankara Batı Adliyesi Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı 2. kat Toplantı salonu önünde hazır olmaları gerekmektedir.

Sözlü sınava belirtilen tarih ve saatte katılım zorunlu olup, belirlenen tarih ve saat harici yapılacak mazeret beyanları kabul edilmeyecektir.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların en geç 27 Temmuz 2018 Cuma gününe kadar;

a) 6×9 cm ebadında iki adet fotoğraf, (c bendinde belirtilen Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formuna yapıştırılacak fotoğraflar haricinde ayrıca gönderilmesi gerekmektedir)

b) Mal Bildirimi Formu, 

c) Arşiv araştırmasına esas olmak üzere ilgilinin fotoğrafını ve imzasını taşıyan 2 adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (2 adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu BİLGİSAYAR ORTAMINDA doldurulup; aday tarafından imzalanacaktır) (Örnek EK 2)

d) Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durumunun olmadığına ve genel ilanın “e” bendinde belirtilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığına dair yazılı beyanı (Örnek EK 3)

e) Adli Sicil Arşiv Kaydını gösterir şekilde adli sicil belgesi,

f) Vukuatlı (kardeşleri gösterir şekilde) nüfus kayıt örneği,

g) Askerlikle ilişikleri olmadığına dair yeni tarihli askerlik şubesinden alınacak durum belgesi aslını

Yukarıda belirtilen sıraya göre bizzat Komisyon Başkanlığımıza gelerek ya da en yakın Adalet Komisyonu Başkanlıkları aracı kılınarak APS yolu ile İVEDİLİKLE Komisyon Başkanlığmııza teslim etmeleri gerekmektedir.