Akademik Personel Alım İlanları

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı!

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü, bir ilan yayımlayarak farklı kadrolarda öğretim üyesi alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan ilanda yer alan kadrolara ve ilana dair diğer detaylara ilişkin bilgileri siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

AÇIKLANAN BOŞ KADROLAR

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi tarafından Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan ilana göre, üç kadroda öğretim üyesi alımı yapılacak. Toplamda 8 kişinin alınacağı kadrolar, Profesör 1 kişi, Doçent 1 kişi ve Yardımcı Doçent 6 kişi olarak açıklandı. 

GENEL AÇIKLAMALAR

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bildirilen kadrolara başvuru yapacak adaylara ilişkin yayımladığı uyarılarda, ”Adayların özgeçmiş ve yayın listeleri ile birlikte bilimsel çalışmalarını (makale, tez, kitap vb.) kapsayan dosyalarını profesörler için 6 takım; doçentler ve yardımcı doçentler 4 takım dosyaları ilanın Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte başvuru adresine teslim etmeleri gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu duyuruda ayrıca, Profesör ve doçent kadrolarına daimi statüye göre atama yapılacağı açıklanırken yardımcı doçent adaylarının, ilgili fakülte dekanlığına başvuru yapmaları gerekmekte olup, 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinde belirtilen yabancı dil sınavında başarılı olmaları şartı bulunduğu belirtildi.

BAŞVURU EVRAKLARI

Öğretim üyesi alım ilanı için, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi tarafından açıklanan başvuru evrakları şu şekilde listelenmiştir.

Dilekçe, Özgeçmiş ve yayın listesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarından profesörler 6 takım; doçent ve yardımcı doçent başvuruları için 4 takım dosya, Lisans, yüksek lisans, doktora belgesi; doçent ve profesörler için doçentlik belgesi (onaylı), Yabancı dil belgesi, 2 adet fotoğraf, Nüfus cüzdanı fotokopisi, Erkek adayların askerlik durumlarına ilişkin belgenin aslı veya onaylı kopyası, Halen çalışanlar ve daha önce kamu hizmeti bulunanlar için hizmet belgesi.