Akademik Personel

Rektörlük Şartları Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi İle Değişti

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında 17 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Yayımlanan Kararname ile Rektörlük şartlarında değişiklik yapıldı. 

Bilindiği gibi 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Rektörlük şartlarında değişikliğe gidilmiş ve Profesör olma şartı kaldırılmıştı.

Bunun ardından yayımlanan KHK’nın ardından 15 Temmuz 2018 tarihinde 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlanmıştı. Bu kararname ile 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine bir madde eklenmiş ve “Rektörler, en az üç yıl profesörlük yapanlar arasından atanır.” denilmişti.

REKTÖR ATAMADA ŞART ARANMAYACAK 

Rektörlük Şartları Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi İle Değişti

Bugünkü Resmi Gazete’de ise 17 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Yayımlanan kararname kapsamında Rektörlük şartlarında değişiklik yapıldı. Buna göre Kararnamenin üçüncü maddesinin (b) bendi değiştirildi. Bununla beraber maddede yer alan “en az üç yıl” ibaresi yürürlükten kaldırıldı. 

Bu değişiklik kapsamında Rektörler üniversitelere Profesörlük unvanı alan kişiler arasından herhangi bir süre görev yapma şartı aranmaksızın atanabilecek.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA