Akademik Personel

Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirici Aday Başvuruları Başladı

Yükseköğretim Kurulu, resmi sitesinde yayımladığı duyuru ile değerlendirici olarak görev almak isteyen personellerin, 1 Mart 2017’ye kadar başvuru formunu doldurup Yükseköğretim Kalite Kurulu’na iletmeleri gerektiğini açıkladı. YÖK’ün konuya ilişkin duyurusu şöyle:

” Yükseköğretim kurumlarımızda eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçleri ile bu kapsamda tanımlanan görev, yetki ve sorumluluklara ilişkin esasların düzenlendiği Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği 23 Temmuz 2015 tarih ve 29423 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Yönetmelik kapsamında Yükseköğretim Kurumlarının beş yılda en az bir defa olmak üzere Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yürütülecek Kurumsal Dış Değerlendirme Sürecine girmeleri gerekmektedir. Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci, Yükseköğretim Kalite Kurulu adına ilgili Kurul tarafından oluşturulan değerlendirme takımlarında görev yapan ‘Değerlendiriciler’ aracılığı ile gerçekleşmektedir. Söz konusu değerlendirme sürecinde ‘Değerlendirici’ olarak görev almak isteyen akademik veya idari personelin; aşağıda bağlantı adresi bulunan online başvuru formunu doldurarak en geç 1 Mart 2017 tarihine kadar Yükseköğretim Kalite Kurulu’na iletmesi gerekmektedir.