Aöf

AÖF Muafiyet Başvuru Sonuçları Açıklandı

2016-2017 eğitim öğretim yılı için muafiyet başvurusu yapan öğrencilerin başvuru sonuçları açıklandı. Muafiyet başvurusunda bulunan öğrenciler, sonuçların açıklanmasının ardından sonuçlara itiraz edebilecekler. Muafiyet sonuçlarına itiraz işlemleri 7 Kasım- 11 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılacak. Muafiyet başvuru sonuçları, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden öğrenci otomasyonuna girilerek yapılacak.

Anadolu Üniversitesi AÖF, konu ile ilgili duyuruyu web sayfası üzerinden yayınladı. AÖF’ün duyurusu şöyle:
” 2016-2017 Öğretim Yılında kayıt yaptıran öğrenciler için muafiyet itiraz başvuru tarihleri 07-11 Kasım 2016 olup, bu tarihlerden sonraki muafiyet başvuruları ve itirazları kesinlikle kabul edilmeyecektir.
İtirazda bulunmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki açıklamalara göre gerekli belgesi ile herhangi bir AÖF Bürosuna başvurarak İtiraz Formunu doldurması gerekmektedir.

2016-2017 Öğretim Yılında
ÖSYS Yeni KayıtEk Yerleştirmeİkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – IITürk Dili I – IIYabancı Dil I – IITemel Bilgi Teknolojileri I – II derslerinden muafiyet başvurusunda bulunan öğrencilerin muafiyet sonuçları ve muafiyet itiraz başvuruları ile ilgili açıklamalar aşağıda yapılmıştır.

Bir yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve sadece lise mezuniyeti bulunan adaylar, muafiyet başvurusunda bulunamaz.Bir yükseköğretim programından mezun olan ya da bir yükseköğretim programında yukarıda adı geçen dersleri alıp başaran ve muafiyet talep eden öğrencilerin muafiyet başvuruları ve itirazları dikkate alınmaktadır.

2016-2017 Öğretim Yılında İnternet Kayıt Başvurusunda muafiyet adımında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II ve Temel Bilgi Teknolojileri I – II dersleri için ders transferi ve muafiyet başvurusunda bulunan öğrencilerin muafiyet sonuçları açıklanmıştır.

Öğrenciler, muafiyet sonuçlarını öğrenmek için;
http://aof.anadolu.edu.tr adresine girmeli,“Öğrenci Otomasyonu” bağlantısından T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile giriş yapmalı,Durum Menüsünde “Akademik Durum” bağlantısını açmalıdır.Muafiyet işlemi yapılan dersler, “Ders Notları ve Akademik Durum” sayfasında “MU” notuyla gösterilmektedir.

“Akademik Durum” bağlantısındaki bilgiler, bilgilendirme amaçlı olup öğrenciler onaylı Not Durum Belgesinin (Transkript) son haline AÖF Bürolarından ulaşabilmektedir.

Muafiyet işlemleri, “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Ders Transferi ve Muafiyet Esasları”na göre yapılmaktadır.”

Kamupersoneli.net|ANKARA