Askeri Personel Alım İlanları

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf Subay Alım İlanı Yayımlandı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilan yayımlandı. 

Yayımlanan ilanda Hava Kuvvetleri Komutanlığının pilot adayı muvazzaf subay alımı yapılacağı ifade edildi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda ön başvurular 21 Eylül’de başladı ve 1 Ekim 2018 tarihine kadar devam edeceği ifade edildi.

Bunun yanı sıra Hava Kuvvetleri Komutanlığı pilot adayı muvazzaf subay alımı için gerçekleştirilecek sınav ise “MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA Kara Harp Okulu Komutanlığı Çankaya/ANKARA” adresinde gerçekleştirilecektir.

GENEL ŞARTLAR

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Buna göre başvuru yapacak olan adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekiyor ve adayların sicil kayıtlarının temiz olması gerekmektedir.

Bunun yanı sıra adayların sivil ve askeri okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmaları gerekirken her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmaları gerekiyor. Adayların arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmalarının olumlu olması gerekirken adaylar hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmaması gerekmektedir.

Tüm bunların yanı sıra adayların Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmaları gerekirken sağlık şartlarına haiz olmaları gerekmektedir. Adayların kılavuzda belirtilen fakülte ve yüksekokul programlarında mezun olmaları gerekmektedir.

YAŞ ŞARTI BULUNUYOR

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda yaş şartı da bulunmaktadır. Buna göre adayların 01 Ocak 2018 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; 24 yaşından büyük olmaması gerekmektedir. (01 Ocak 1994 ve daha sonraki doğumlular başvurabilir. Sadece yıl hesabı yapılır, ay ve gün hesaba katılmaz.)

BAŞVURU DETAYLARI

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular 01 Ekim 2018 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak gerçekleştireceklerdir.

Bir Yorum

  1. Abi cevap verin nolur ya muvazzaf AstSubay alımı olmicak mı 2018 sonuna kadar

  2. Ben askerden yeni geldim 1hafta oluyor lise mezunuyum muvazzaf subayligina girebilirmiyim

  3. Türkce ögretmeigi bitirdimmm basvurabiliyormuyum arkadaslar acil lutfen

  4. Dikkat edersen ilan içerisinde fakülte ve yüksekokul mezunu şartı arıyor.

  5. Basvuruyu yaptiktan sonra psikomotor yada ingilizce testlerine hangi tarihlerde basliyoruz

  6. Kardeşim bende bekliyorum astsubay-subay alımını maalesef hala açmadılar.Keşke 2018 çıkmadan ekim- kasım gibi açsalar.