Askeri Personel Alım İlanları

2017 Yılında Jandarma Özel Hareket (JÖH) Alımı Yapılacak Mı?

2017 yılı içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) Jandarma Özel Harekat (JÖH) alımı yapılıp, yapılmacağı merak konusu olmuştu. Tüm bu merakları gidermek adına haberimizi sizler için paylaşıyoruz. Peki JÖH alımı yapılacak mı?

JÖH nedir?

JÖH, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan; Jandarma Özel Harekat birliğinin kısaltması olarak bilinir. Jandarma Özel Harekat tim üyelerinde bulunan bir çoğu rütbeli olup bazıları ise erlerden oluşmaktadır. Er JÖH timlerine ise C timi ismiyle hitap edilmektedir.

JÖH’ler 5 bin kişiden yani bir Tugay olarak bilinir.  JÖH’ler Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunda terörle mücadeleler kapsamında görevli olan askeri personellerdir.

Peki Kimler JÖH Olabilir ? 

JÖH olabilmek isteyenler Jandarma Genel Komutanlığının bünyesinde bir personel olmanız gerekecektir. Jandarma Özel Harekat olabilmek için ise askerliğinizin 6 ayını tamamlamış ve gönüllü olarak JÖH’ü seçmiş olmanız gerekecektir. JÖH olarak başvurunuzun ardından gerekli şartları tamamladığınızda ise JÖH eğitimlerine başlarsınız ve sizde JÖH timlerinin bir üyesi olarak dahil edilirsiniz. ( Ayrıca olarak Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyaç olduğu takdirde askerliğini yapmış olarak JÖH personeli alımı yapabilmekte özgürdür.) 

Çok merak edilen soru JÖH Alımı Yapılacak Mı ? 

Konu ile alakalı olarak Jandarma Genel Komutanlığından herhangi bir açıklama yapılmadı. JÖH olabilmek için şuanda sadece 6 aylık asker olup JÖH başvurusu yapmak gerekiyor. Ancak ihtiyaç olduğu takdirde Jandarma Genel Komutanlığından alımlar hakkında bir açıklama yapıldığında sizleri sitemiz üzerinden anlık olarak haberlerimizi paylaşacağız…

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. daha çok var . üniversite lisans yapman lazım . işin başındasın . lise sonu ygs sınavlarından jamyo baraj puanını geçerek te olabilirsin .

  2. Ben daha askerim tesker almama 1 ay kaldi yanliz liseyi bitirmedim basketball uzman olablrm

  3. ben açıktan okuyorum jöh olmak istiyorum nasıl olacam aci̇l cevap lütfen

  4. Bu nasıl ıs ya anlamadım gitti egıtım durumu lise denge yazıyı başvuru yapmaya calısıyoruz en az ön lisans ıstıyo

  5. sözleşmeli jandarma astsubayda özel harekata baş vura bilirmi ben 91 liyim başvura bilirmiyim

  6. Jöh alımları yılda bir kez mi yapılır yoksa her celp döneminde yapılıyormu ?