Askeri Personel

Askerlik başvurusu yapmayanlar dikkat! MSB son tarihi açıkladı! ASAL yoklama başvurusu!

Her Türk gencinin 20 yaşına gelmesinin ardından yapacağı en kutsal görev askerliktir. Askerlik görevini yerine getirmeyen ve askerlik işlemlerini başlatmayanlar için Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde yeni bir duyuru yayımladı.

2019 yılı askerlik yoklaması, askerlik hizmet ve celp tercihi işlemlerine ilişkin yayımlanan duyuruda askerlik başvurusu yapmayanlar için önemli bilgiler paylaşıldı.

MSB ASKERLİK BAŞVURU DUYURUSU YAYIMLADI

“01 ocak 2019 tarihinde askerlik çağına giren 2000 doğumlu ve bu doğumlularla işleme tabi daha yaşlı doğumlu yükümlülerden yoklamasını yaptırmayanlar, yoklama işlemleri ile askerlik hizmet ve celp tercihlerini 31 aralık 2019 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.” İfadelerinin yer aldığı duyuru şu şekilde:

Yoklamaya tabi yükümlülerden 31 aralık 2019 tarihine kadar yoklamasını yaptırmayanlar hakkında 7179 sayılı askeralma kanunu’nun 24’üncü maddesi gereğince işlem yapılacaktır.

Yoklamasını yaptırdığı halde askerlik hizmet ve celp tercihlerini yapmayanlar, 31 aralık 2019 tarihine kadar e-devlet üzerinden veya askerlik şubesine müracaat ederek bu işlemlerini yapmaları  gerekmektedir.

Bu duyuru 7179 sayılı askeralma kanununun 27’nci maddesi gereğince yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.    

Askerlik başvurusu yapmayanlar dikkat! MSB son tarihi açıkladı! ASAL yoklama başvurusu!

ASAL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Türkiye’nin belge yükünü ortadan kaldıran ve teknolojiye ayak uydurmasına imkan sağlayan e-Devlet üzerinden Milli Savunma Bakanlığı’na ait birimden kolaylıkla ASAL Başvurunuzu yapabilir. Askerlik işlemlerinizi buradan takip edebilirsiniz.

ASAL YOKLAMA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ