Askeri Personel

Bakan Soylu Müjdeledi: Terörle Mücadele İçin 33 Bin 677 Personel Alınacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında koruculara komando eğitimi verildiğini ve terörle mücadele kapsamında 33 bin 677 personel alımı yapılacağını ifade etti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2018 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı. Bakan Soylu yaptığı sunumda koruculara komando eğitimi verildiğinden ve terörle mücadele kapsamında personel alımı yapılacağından bahsetti.

7 AYRI PROJE DEVAM EDİYOR

Sınır güvenliği konusunda ikinci faz olarak doğu sınırlarında 144 kilometre modüler beton duvar, fens teli ve devriye yolu planlandığını anlatan Soylu, bunun 70 kilometresinin üretiminin, 28 kilometresinin ise montajının tamamlandığını belirtti. Soylu, entegre sınır yönetimiyle ilgili 7 ayrı projenin de devam ettiğini bildirdi.

33 BİN ALIM YAPILACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında terörle mücadelede en önemli unsurun personel kapasitesi olduğuna işaret ederek 2017’de alımı planlananlarla birlikte 101 bin 782 personel istihdam ettiklerini, bunların 57 bin 149’unun göreve başladığını bildirdi. Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında terörle mücadele kapsamında 33 bin 677 alım daha yapılacağını belirtti.

KOMANDO EĞİTİMİ VERİLİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu güvenlik korucularının yaş ortalamasının 42’den 32’ye düşürdüklerini, 18 bin 482 güvenlik korucusunu çok iyi şartlarda emekli edip 21 bin 716 güvenlik korucusu aldıklarını aktardı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bunun yanı sıra koruculara koruculara komando eğitimi dahil, çok iyi bir eğitim verildiğini kaydetti.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. Yas sar tını 28ceksın ler orta okul mezunları olarak kabul etmiyoruz 25yas sınırını

  2. Yas sınırı 35 olsun artık ya. Yeter işsizlikten kurtulmak istiyoruz gerekirse gidelim olelim yeter ya

  3. Yaş yaş yaş 31 yaş giremiyoruz işte el atın artık şu mağdur insanlara yeter geri kalmaktan usandım canımı dağlar alacaksa alsın o şerefsizlere karşı durmak boynumuzun borcu olsun