Askeri Personel

TSK'de Bir Dönem Sona Eriyor! Yeni Dönem Ne Zaman Başlayacak?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde yeni bir değişiklik yapılacak.

Söz konusu gelen detaylara göre Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcıyla beraber Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yanı sıra; komuta kademesi tarafından alınan kararlarla beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın giymiş olduğu koyu renkli  kamuflajlar Mehmetçik’in yeni üniforması olarak belirlendiği açıklandı.

Bu yönde yapılan değişiklikle beraber TSK bünyesine sızan FETÖ’cü üyelerin 15 Temmuz 2016 tarihinde oluşturdukları kötü görünümün ortadan kaldırılması amaçlanmakta.

Nano teknoloji ile üretilen ve uydudan bakıldığında askerlerin görünmesine engel olan yıkandığında normaline göre 8 kat hızlı kuruyan kumaşlarla beraber üretilen kamuflajların yeni tasarımlarında en büyük farklılığın rütbe taşıdığı alan oluşturmuş durumda.

Genelde omuzlarda bulunan rütbelerin Orgenaral Akar tarafından giyilen üniformada göğsün sağ bölümünde yer alıyor.

Rütbe boyunun diğerine oranla daha ufak olduğu bölümün alt kımsında ise ad soyak ve kan grubu bilgisinin bulunduğu isimliğe yer veriliyor. 

BORDO BERELİLERDE DE DEĞİŞİYOR

Belirtilen yeni kamuflajların üniformalarının üretimi başladı. 2018 yılının Temmuz ayından itibaren birliklere dağıtılacağı belirtildi.

Diğer yandan pilotlar tarafından kullanılan ÖKK’nın personellerinin üniformalarında da değişiklikler yapılacağı ifade edildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA