• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Varank Türkiye'nin corona virüsü aşısı hakkında güzel haberi verdi!

Bakan Varank Türkiye'nin corona virüsü aşısı hakkında güzel haberi verdi!

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesindeki Vetal Aşı Fabrikasında incelemelerde bulunan Bakan Varank basına önemli açıklamalarda bulundu.Türkiye'nin aşı çalışmalarında aşama kaydettiğini bildiren Varank, 3 aşıda insan demeleri seviyesine gelindiğini bildirdi.

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesindeki Vetal Aşı Fabrikasında incelemelerde bulunan Bakan Varank basına önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin aşı çalışmalarında aşama kaydettiğini bildiren Varank, 3 aşıda insan demeleri seviyesine gelindiğini bildirdi.

Haber

Hayvan denemeleri tamamlandı

Aşı geliştirme çalışmalarında 2 projede hayvan denemelerinin tamamlandığını söyleyen Bakan Varank, “İnsan denemeleri kısmına geldik. Osman Erganiş hocamız burada, oda bizimle beraber. Oda inaktifvirüs aşısında, çalışmalarında son noktaya geldi. Dosyalarını Sağlık Bakanlığına teslim etmek üzere. Yani 3 aşı projemizde sona geldik diyebiliriz. Tabi ki bu aşıların geliştirilmesi yanında bunların üretimi de önemlidir. Bunları Türkiye’de üretebilmek için alt yapıya sahip bütün şirketlerimizi geziyoruz.”Dedi.

Haber

Vetal en önemli adayımız

Atlardan antikor elde ederek Covid-19’a karşı Covidsera isimli antiserum çalışmasında sona gelen Vetal Aşı tesisi ile ilgili de konuşan Bakan Varank açıklamalarında “İşte burada Vetal bizim önemli bir adayımız. Buradaki tesislerin Sağlık Bakanlığımızın sertifiye etmesinden sonra buradaki tesisler insan aşısı üretmek için de çok rahat bir şekilde kullanılabilecek. Biz Sağlık Bakanlığımız ile görüşmelerimizi yapıyoruz. Ekipler geldi bu tesisleri ziyaret etti. İnşallah buradaki sertifikasyon çalışmalarından sonra insan denemesi aşamasına gelen çalışmalarımızın burada üretimini yapıp Faz1 aşamasına geçmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çin’in aşısı sağlık çalışanlarına uygulandı

Türkiye’de geçtiğimiz hafta sağlık çalışanları üzerinde de Çin’in corona virüsü denenmişti. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, Çin’de geliştirilen Covid-19 aşısı hakkında açıklama yapmış ve 20 gönüllü sağlık çalışanına yapılan corona virüsü aşısının ciddi yan etkisinin olmadığını bildirmişti.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme