Genel

Dolarda Düşüş Devam Ediyor! Peki, Bankaların Kredi Faiz Oranları Ne Zaman Düşecek?

Dolar kurundaki düşüş bankaların kredi faiz oranları için olumlu bir etkiye henüz neden olmadı. 

Ekonomistler dolar kurunda yaşanan düşüşün Ekim ayı enflasyon beklentisi için olumlu bir yansıma sağlayacağını, Ekim enflasyon rakamları beklendiği gibi düşük çıkarsa bankaların kredi faiz oranlarında indirim olacağını belirtiyor. 

Bankalar 0 98 Faiz Oranı İle Konut Kredisi Verecek Mi?

Hatırlanacağı üzere Haziran ayında kamu bankaları 0,98 faiz oranı ile konut kredisi vermeye başlamıştı. Kampanya 1 ay sürmüş ve Temmuz ayına girilmesi ile sonlandırılmıştı. 

Konut satın almak için düşük faiz oranlarını fırsat bilen kişiler aniden faiz oranlarının yükselmesi ile mağdur oldu ve konut kredisi faiz indirimi beklemeye başladı. Peşinden başlayan ekonomik bozulmalar ve dolar kurunda yaşanan artış ile beraber konut kredisi düşmek bir yana sürekli olarak yükseldi. 

Şu anda bankaların yüzde 0,98 konut kredisi faizi ile kredi vermesi imkansız gibi görünüyor. Ancak düşen konut satışlarını toplamak adına hükümetin bu seviyede olmasa dahi indirimli konut kredisi kullandırması yeniden gündeme gelebilir. 

Bankaların Kredi Faiz Oranları Düşecek Mi?

Dolar kurunda yaşanan düşüş enflasyon rakamlarına etki ederek enflasyonun düşmesini sağlarsa bankaların kredi faiz oranlarında da düşüş yaşanması mümkün gibi görünüyor. Ancak bu düşüşün ne kadar hızlı olacağı ya da bankaların yeniden kredi musluklarını açıp açmayacağı henüz belli değil. 

Bu hafta bankalar konut kredisi faiz oranlarını güncelledi. 3 banka kredi faiz indirimi yaparken 2 banka ise kredi faiz oranlarını yüksellti.