Genel

Kefilsiz Kredi Veren Bankalar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kefil kredi notu riskli grupta olan kişilere kredi verilirken sıklıkla tercih edilirken çoğu zaman banka tarafından bir güvence unsuru olarak istenmektedir. Fakat kredi veren bankalar kefilsiz kredi imkanını da müşterileriyle paylaşmakta.

Ziraat Bankası

En çok tercih edilen Ziraat Bankası kefilsiz kredi veren bankalar arasında en bilinenlerinden birisidir. Kefilsiz ihtiyaç kredisi Ziraat Bankası tarafından müşterilere sunulan kredi seçeneklerden sadece birisi olmasına rağmen sunduğu avantajlar nedeniyle sık tercih ediliyor. Kefilsiz kredi başvurusu yapmak ve süreçleri tamamlamak için Ziraat Bankası’na başvurmak ve süreci başlatmak yeterlidir. Ziraat Bankası kefilsiz krediler için 48 aya kadar vadeyle kredi imkanı sunuyor. Alınabilecek miktar ve faiz oranı ile ilgili ise bankayla iletişime geçmek veya internet şubesi gibi seçenekleri kullanmak gerekiyor.

Akbank

Verdiği kredilerle adından söz ettiren Akbank belirli bir miktara kadar olan krediyi müşterilerine kefil şartı sunmadan sunmakta. Akbank 3 yıla kadar uzatabilen vade seçeneği ve 20.000 Türk Lirası’na kadar %1,45 faizle  kefilsiz kredi imkanını müşterilerine sunuyor. Sms başvurusu ve internet bankacılığı üzerinden de yapılabilen başvuru için belge ve evrak teslimi için bankaya gitmek gerekiyor. Kefille verilen krediler kadar vadeyi kefilsiz krediler için de veren Akbank aynı zamanda farklı kredi türlerinde de kefil koşulu olmadan kredi alınmasına olanak sağlıyor.

İş Bankası

Geçmişi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarına dayanan İş Bankası da müşterilerine kefilsiz kredi seçenekleri sunan bankalar arasında. Özellikle kendi müşterisi olan, daha önce kredi çalışmasında sorunsuz bir süreç geçirmiş olan müşterilerine sunduğu kefilsiz kredi seçeneği ile öne çıkıyor. Kefilsiz kredi İş Bankası uygulamaları arasında cep telefonundan herhangi bir belge veya şubeye gitmeden kredi çekme olanağı bulunuyor. Şartları sağlayan kişilere sadece mobil uygulama üzerinden başka ek hiçbir talep etmeden kredi verme özelliği de yine İş Bankası’nda. İş Bankası sunduğu 48 ay vadeli krediler için %1,29 oranıyla kredi vermekte. Alınabilecek tutar için ise bankayla görüşme yapılması gerekmekte.