Bilim, Teknoloji

Ankara Üniversitesi'nde Yapay Zeka

Açılışa katılan davetliler arasında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Daehyun Kim, Kore Büyükelçisi Yunsoo Cho ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de bulunmaktaydı. 

‘Yapay zeka, hızla hayata dahil olacak’

– Koreli teknoloji firmasının Türkiye Başkanı Daehyun Kim yapay zeka laboratuvarlarını neden kurduklarını şöyle dile getirdi;

“Yapay zeka, hızla hayata dahil olacak bir teknoloji. Akıllanacak tüm cihazlar birbirlerine sadece internetle değil, yapay zekayla da bağlı olacak. Bu nedenle bu laboratuvarı kurmaya karar verdik.”

Müsteşar Tekin, MEB ve üniversiteler olarak Türkiye’deki eğitim yükünün taşınması konusunda özel sektörün, özellikle de dünyaca ünlü firmaların iş birliği çalışmalarından son derece mutlu olduklarını ifade etti. 

Yusuf Tekin, dünyaca ünlü firmalar ile çalışmaktan çok mutlu olduğunu söylerken, bahsi geçen gelişmenin ilişkilere bir katkı sağlamasını umduğunu belirtti.  

Açılışta konuşan Erkan İbiş, her konuda büyük bir çerçevede bu teknolojilerin kullanıldığını anlattıktan sonra, baş döndürücü ifadesini kullanarak mutlaka insanların refahına hizmet etmesi gerektiğini vurguladı. ‘Ama teknolojiyi gözü kapalı da övmeyin. Bunu yaparsanız Hiroşima ve Nagazaki’yi de unutmuş olursunuz.’ Dedi. 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş değerlendirmesinde “Kore halkı, Türk bayrağı gördükleri zaman bizim kadar heyecanlanır. Gelenekleriyle birbirine, birbirlerine benzeyen iki toplum bu dostluk ilişkilerini çok değişik platformlarda geliştirmelidir. Biz de üniversite olarak Kore ile olan ilişkilerimize çok önem veriyoruz.” Kelimelerine yer verdi. 

İbiş’in “Dünya büyük ve yapacak iş çok” sözünü salondakiler tekrarladı.

Kamu haberleri, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

AA / Kamupersoneli.net