Dünya

Koronavirüs sonrasında yeni ölümcül virüs çıktı! Yüzde 75 oranında öldürüyor!

Gelen bilgiye göre Güneydoğu Asya’da tespit edilen Nipah virüsünün ölüm oranı yüzde 75 civarında. Henüz aşısının da bulunamadığı Nipah virüsünün gelecek dönemlerde yeni bir salgın başlatabilme potansiyeli olduğu düşünülüyor.

dunya-koronavirusle-mucadele-ederken-olum-orani-13862172-8756-osd.jpg

YÜKSEK ÖLÜM ORANINA NEDEN OLUYOR

Nipah virüsünün doğal konağı olduğunu belirten Wacharapluesadee, yapmış olduğu açıklamasında “Nipah virüsünün tedavisi yok ve yüksek ölüm oranına neden oluyor. Salgının nerede meydana geldiğine bağlı olarak ölüm oranı yüzde 40 ile yüzde 75 arasında değişiyor” ifadesini kullandı.

dunya-koronavirusle-mucadele-ederken-olum-orani-13862172-5191-m.jpg

 Gelen bilgiye göre dünyada yaklaşık olarak 700 kişinin Nipah virüsüne yakalandığı ve enfekte olan kişilerin yüzde 50 – 75 arasında öldüğü belirtildi.

LİSTEDE İLK 10 SIRADA

Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde acil durumlara sebep olabilecek geniş bir bulaşıcı hastalık listesini değerlendiriyor. Bahsedilen virüs ise ilk 10 sırada bulunuyor.

dunya-koronavirusle-mucadele-ederken-olum-orani-13862172-7149-m.jpg

BELİRTİLERİ NELER?

Yapılan açıklamada ölüme neden olabilen virüsün belirtileri, boğaz ağrısı, ağrı, yorgunluk ve nöbetler olarak ifade ediliyor. İleriki aşamalarda ise beyin şişmesi gibi solunum semptomlarına neden olduğu da gelen bilgiler arasında.