Dünya

Salgının başladığı yerde ikinci dalga şoku! Hastalarda garip belirtiler görülüyor!

Tüm dünyaya yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü’nün de ölümcül salgın olarak adlandırdığı koronavirüsle mücadele tam gazla devam ediyor. Salgında daha ilk dalganın tam olarak atlatılamadığı dönemde, Çin’de ikinci dalga başladı. Çin’deki sağlık görevlileri, enfekte olan hastalarda mide ve eklem ağrılarının görüldüğünü söyledi.

BÖLGELERE GÖRE BELİRTİLER DEĞİŞİYOR

Konuyla ilgili bir takım açıklamalar yapan uzmanlar, salgındaki ikinci dalgada, hasta olanlarda farklı belirtiler gördüklerini ifade ettiler. Kente virüs tedavisi gören hastalarda başta mide ve eklem ağrılarının yanında, “Farklı hava koşulları, yaşam alışkanlıkları, vücut özellikleri ve bölgelere göre değişen belirtilerin” olduğunu açıklandılar.

Salgının başladığı yerde ikinci dalga şoku! Hastalarda garip belirtiler görülüyor!

20 YAŞINDAN KÜÇÜK VAKA YOK

Salgının başlangıç noktası olan Çin’de 11 Haziran tarihinden itibarin toplam da 137 yeni vaka tespit edildi. Çin’den gelen haberlere göre salgın bu sefer gençleri daha çok etkiliyor. Bununla beraber Pepople’s Daily Gazetesi’nde 11 ila 15 Haziran tarihleri arasında 106 hastanın özellikleri yayımlandı. 20 yaşından küçük hastanın bulunmadığı, yeni vakaların büyük bir kısmı 30 ila 39 yaş aralığında görülüyor. En az hasta grubu ise 60’lı yaşlara ait.