Eğitim

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında Neler Değişecek?

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokuldan ortaokula, ortaokuldan liseye tüm öğrencilerin verimli bir eğitim alması, bilgi ve becerilerini geliştirmesi, özgüvenini arttırması için müfredat değişikliği çalışmaları yapıyor.

7. ve 8. Sınıf için, Düşünme Eğitimi Dersi müfredata eklendi. Düşünme Eğitimi Dersi, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren verilmeye başlanacak.

Düşünce Eğitimi dersine, Felsefe, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri ve Türkçe öğretmenleri girecek.

1,2,3 ve 4. Sınıflar için ise Kodlama Dersi müfredata eklenecek. Henüz çalışmalar tamamlanmadı, tamamlandığında ders saatleri kesin olarak belli olacak.

Kodlama derslerine, Bilişim Teknolojileri öğretmenleri girecek.

Ortaokullara hazırlık sınıfı gelecek.Yabancı dil eğitiminin 5.sınıftan itibaren başlamasını hedefleyen hazırlık sınıfı çalışmaları devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin: “Çocuklarımızın kültürel, sanatsal ve sportif yeteneklerini küçük yaşlarda tespit ederek, bu yeteneklerine göre eğitim alacakları, bu yeteneklerini geliştirebilecekleri ortamlarda eğitimlerine devam etmelerini sağlayan mekanizmaları hayata geçireceğiz.

OECD ülkeleri içerisinde diğer ülkelere nazaran Türkiye´nin 2 katı ders saati yabancı dil bilgisi müfredatı olduğunu vurgulayarak, “Yabancı dil yeterlilikleri çok düşük. ´MEB okullarında yabancı dil ders saati arttırılsın´ demek çözüm olmuyor. 5´inci sınıfları Türkçe ve yabancı dilin yetkinliğin arttırıldığı bir hazırlık sınıfı olarak tasarlama aşamasındayız, bunun alt yapı çalışmaları yürüyor bir aksilik olmazsa pilot uygulamayla başlayacak ve ardından tüm Türkiye´de yayacağız.” ifadelerini kullandı.

“5. sınıflarda uygulanacak programın pilot uygulamasında istenen sonuç elde edilir ve 81 ile yaygınlaştırılırsa, öğrencilerin seçeceği yabancı dil derslerine göre, İngilizce Almanca, Fransızca, Rusya, Arapça ve Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretmenlerine de ihtiyaç duyulacaktır. Burada hangi branş öğretmenine ihtiyaç olacağı, öğrencilerin seçeceği derse bağlı olarak değişecektir.

Hazırlanan programda, Çocukların kültürel, sanatsal ve sportif yeteneklerini küçük yaşlarda tespit ederek, bu yeteneklerine göre eğitim alacakları, bu yeteneklerini geliştirebilecekleri belirtilmektedir. Bu durum, Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliğine olan ihtiyacı da artıracaktır. “ dedi.


Kamupersoneli.net