Eğitim

Anadolu Üniversitesi DGS Ek Yerleştirme Kayıt Tarihleri Belli Oldu

Anadolu Üniversitesinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Anadolu Üniversitesi DGS ek yerleştirme sonucunda yerleşen adayların kayıt tarihleri ve kayıtları hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. 

KAYIT TARİHLERİ

Buna göre Anadolu Üniversitesi tarafından yayımlanan duyuruda “Üniversitemize bağlı örgün eğitim yapan Fakültelere/Yüksekokullara Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme sonucunda yerleştirilen öğrencilerin kesin kayıtları 07-13 Kasım 2017 tarihleri arasında Yunus Emre Kampüsünde ilgili fakülte veya yüksekokullarda kayıt bürolarında mesai saatleri (09:00 ‒ 17:00) içinde yapılacaktır (Mühendislik Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesine yerleştirilen adayların kayıtları Muttalip Mevkiinde İki Eylül Kampüsünde yapılacaktır.)” ifadelerine yer verildi. 

KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

Ayrıca Anadolu Üniversitesi tarafından yayımlanan duyuruda kayıt için öğrencilerden istenen belgeler de belirtildi. Bu kapsamda öğrenciler “Adayın 2017-DGS Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi (Sonuç Belgesi ÖSYM’nin İnternet sayfasından alınacaktır.), Adayın mezun olduğu önlisans ve ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz.), Adayın T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartının fotokopisi, Adayın ikametgahı ile ilgili beyanı, Erkek adayların askerlik durumu ile ilgili yazılı beyanları, 12 adet (4,5×6,0 cm) boyutunda renkli fotoğraf, Türkçe ve İngilizce Transkript, Ders İçerikleri” belgeleri ile kayıt yaptıracaklardır. Öğrencilerden istenen diğer belgeler için lütfen TIKLAYINIZ.

Anadolu Üniversitesi tarafından yayımlanan duyuruda kayıtlar hakkında önemli notlar da paylaşıldı. Bu notlar ise şöyle:

1- Adayın kayıt için bizzat başvurması gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

2- Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

3- Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

4- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

5- Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran aday hakkında yasal işlem yapılacaktır.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA