Eğitim

AÖF Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Bölümü Hakkında Bilgi ve İş Olanakları

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) önlisans bölümleri arasında yer alan Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü hakkında, AÖF resmi sitesinde: “Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programı, halkla ilişkiler sektörüne nitelikli çalışan kazandırmayı, bu alanda yenilikleri takip edebilecek çağdaş düşünce sistemine sahip kişiler yetiştirmeyi ve bu alanda ihtiyaç duyulan insan kaynağını yetiştirmeyi amaçlamaktadır.” ifadesi yer almaktadır.

Bu Bölümden Mezun Olabilmek İçin Şartlar

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programından mezun olabilmek için 120 AKTS kredilik derslerin tümünü almak ve herhangi bir dersin harf notunun FF, YZ, DZ olmaması gerekmektedir. Ayrıca Genel Not Ortalamanız mezun olma durumundayken en az 2,00 olmalıdır. Bu şartları yerine getiren öğrenci bölümden mezun olma hakkı kazanır ve “Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programı Diploması” alabilir.

Dikey Geçiş Sınavı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun olduktan sonra, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilirsiniz. Bunun için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmelisiniz.

DGS ile hangi lisans bölümlerine geçiş imkanınız olduğunu öğrenmek için ise, o yıla ait DGS kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Bu Bölümde Hangi Dersler Alınır?

Mezun Olduktan Sonra Hangi İşler Yapılabilir?

Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programınından mezun olduktan sonra iş imkanları ile ilgili olarak AÖF resmi sitesinde: “Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar özel ya da devlet kurumlarının iletişim, basın ve halkla ilişkiler gibi birimlerinde, ayrıca halkla ilişkiler ajanslarında çalışma imkânına sahiplerdir.” ifadesi yer almaktadır.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Bende ekpss den 71.674 aldım kısmet artık beklemekten başka bişey gelmiyor elimden