Eğitim

Harp Okulları Öğrencileri İçin Tercihler Alınacak !

 Harp okulları bünyesindeki kayıtlı ve mezun aşamasında olmayan öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu tarafından merkezi olarak yerleştirilecek, 22 Eylül Perşembe günü tercihler alınacak.

Harp okullarındaki öğrencilerin tercihlerinde 24 tercih hakkı verilecek.. 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında yapılan yerleştirme nedeniyle öğrencilerin 2017-ÖSYS’ye girmeleri durumunda ortaöğretim başarı puanları yarıya düşürülmeyecek.

YÖK, harp okulları öğrencilerinin üniversiteye yerleştirilmesiyle ilgili yeni formülü açıkladı. Böylece, Harp Okulları bünyesindeki fakülte, yüksekokullar, astsubay meslek yüksekokulları kayıtlı öğrenciler YÖK tarafından merkezi olarak yerleştirilecek. Öğrencilerden 22 Eylül Perşembe günü tercihlerin alınması planlanıyor. Adaylara 24 tercih hakkı verilecek. Öğrenciler tercih işlemini e-devlet üzerinden yapacağından, e-devlet şifreleri bulunması gerekiyor. Tercih sırasında yayımlanacak başvuru esaslarını da dikkate alarak alanlarında 24 tercih yapabilecekler. Birinci madde kapsamında olup, halen bir üniversiteye yatay geçiş yapmış ve kayıt olmuş öğrenciler de tercih yapabilecek. Ön lisans programlarında kayıtlı öğrenciler birden fazla örgün ön lisans programına, lisans programında kayıtlı olanlar da birden fazla örgün lisans programına yani aynı düzeyde birden fazla yükseköğretim programına kayıt yaptıramıyor. Aynı düzeyde halen bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olan öğrencilerin 669 sayılı KHK kapsamında YÖK tarafından yapılacak yerleştirme işlemlerinden sonra yerleştirildiği üniversiteye kayıt yaptırabilmesi için halen kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan kaydını sildirmesi gerekiyor.

2017 ÖSYS’YE GİRENLERİN PUANLARINDA DÜŞÜŞ OLMAYACAK

669 Sayılı KHK kapsamında yapılan yerleştirme nedeniyle öğrencilerin 2017 ÖSYS’ye girmeleri durumunda ortaöğretim başarı puanları yarıya düşürülmeyecek. Tercih yapmayanlar bu haklarından vazgeçmiş sayılacak.

Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencileri Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda aynı isimli ön lisans programlarına yerleştirildiğinden, Hava Trafik Kontrol önlisans programlarındaki öğrenciler de Anadolu Üniversitesi Ulaştırma Meslek yüksekokulu Hava Trafik Kontrol ön lisans programına yerleştirildiğinden tercih yapmayacak.

Söz konusu tercih işlemlerine ilişkin açıklamalar, programlar ve kontenjanları tercih başvurusu sırasında öğrencilere ayrıca duyurulacak.

Kamupersoneli.net