Eğitim

İlkokul, Ortaokul ve Lise Ders Saatleri Farklı Olacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ders saati hakkındaki açıklamalarını yineledi. Bakan Yılmaz açıklamalarında ilkokul, ortaokul ve lise ders saatleri için ayrı ayrı düzenlemelerin yapılabileceğinin sinyalini verdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ders saati hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz açıklamalarında 40 dakikalık ders süresinin fazla olduğu hakkındaki ifadelerine açıklık getirdi. Bakan Yılmaz konu ile ilgili olarak “Teknoloji çağındayız. Artık öğrenme süreleri kısaldı” dedi.

ÖNERİ GETİRİLDİ

Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yılmaz öğrencilerin 40 dakika boyunca dikkatlerini bir noktaya vermelerinin zor olduğunu dile getirerek, daha etkili bir öğretim süreci için ders sürelerinin azaltılması önerisini getirdiklerini belirtti.

KONU TARTIŞILSIN

Bakan Yılmaz konu hakkında bir çalışma yapmadıklarını, net bir karar almadıklarını ifade ederek ders sürelerinin kısaltılmasını kamuoyunun dikkatine sunduklarını ifade etti. Bakan Yılmaz, “eğitim ailesi, siyasetçiler, sendikacılar, toplumun tüm kesimleri bu konuyu gündemine alıp tartışsın istiyoruz.” dedi.

DÜNYADAKİ DERS SÜLERİ BİZİMKİLERLE BENZER

Ders sürelerinin kısaltılması hakkında Habertürk’ten Volkan Yanardağ’ın aktardıklarına göre Bakan Yılmaz, ilkokul, ortaokul ve lise ders saatleri hakkında farklı sürelerin düşünülebileceğini bildirdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konu ile ilgili olarak dünya örneklerine baktıklarını ve gerekli araştırmaların yapıldığını belirtti. Buna göre dünyada bizim ders sürelerimize benzer ders süreleri bulunuyor. 

ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE VELİLERE SORULACAK

Bakan Yılmaz’ın açıklamalarına göre dünyadaki ders süreleri ile bizim ders sürelerimiz arasında anlamlı bir fark bulunmuyor. Dünyadaki ders süreli ile Türkiye’deki ders süreleri birbirine yakın. Ders sürelerinin nasıl olması gerektiği öğretmenlere, öğrencilere ve velilere sorulacak. Konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir karar alınmadan önce sorulan soruların sonuçlarına da bakılacak.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA