Eğitim

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 2018-2019 Burs Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimler Başvurabilir?

İTO İstanbul Ticaret Odası 2018-2019 Eğitim Öğretim Döneminde Burs Başvuruları Kurumun Resmi İnternet Sitesi Üzerinden Online Olarak Alınıyor. Peki İstanbul Ticaret Odası (İTO) 2018-2019 Burs Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimler Başvurabilir? Tüm detaylar haberimizde…

İTO İstanbul Ticaret Odası 2018-2019 Eğitim Öğretim Döneminde Burs Başvuruları Kurumun Resmi İnternet Sitesi Üzerinden Online Olarak Alınıyor.

İTO İstanbul Ticaret Odası Bursları Lisans, Yüksek Lisans Ve Doktora Öğrencilerine Verilecek. Lisans Bursu Açık Öğretim Ve Uzaktan Eğitim Öğrencilerine Verilmez. Daha Önceden Kurumdan Burs Alan Öğrencilerin Başvuru Yapmasına Gerek Yoktur.

Başka Bir Kurum Yada Kuruluştan Burs Alanlara (KYK Kredisi Hariç), Ücretli Çalışanlara (Yaz Dönemi Hariç) Burs Verilmez. Lisans Ve Yüksek Lisans Bursları İstanbul İlindeki Üniversitelerde Öğrenim Gören Öğrencilere Yöneliktir, Doktora Bursunda Bu Şart Aranmaz. Vakıf Üniversiteleri Öğrencilerine Burs Verilmez. (Yüzde Yüz Bursu Ve Şehit Bursu İle Kayıt Olanlar Hariç). Lisans Bursuna Başvuruda Bulunacaklarda 1. Sınıf Öğrencileri İçin 22 Yaş, 2. Sınıf Öğrencileri İçin 24 Yaş, Üçüncü Sınıf Öğrencileri İçin 25 Yaş Ve Dördüncü Sınıf Öğrencileri İçin 26 Yaş Sınırı Bulunmaktadır, Yüksek Lisans Ve Doktora Burslarında Yaş Sınırı Yoktur.

İletişim Bilgileri: Reşadiye Caddesi Eminönü İstanbul
Telefon: 0 212 455 60 00
E-Posta: ito@ito.org.tr

İstanbul Ticaret Odası Bursları
Lisans Bursları:
İstanbul İl Sınırları İçinde Bulunan Devlet Üniversitelerinde Öğrenim Gören Yükseköğrenim (Lisans) Öğrencileri (Açık Öğretim Ve Uzaktan Öğretim Hariç) İle Vakıf Üniversitelerine ÖSYM Tarafından %100 Burslu Olarak Yerleştirilen Veya %100 Şehit Bursu İle Öğrenim Gören Yükseköğrenim (Lisans) Öğrencilerine Verilir.

Lisans Programlarında Öğrenim Gören Öğrencilerden; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olan, Yükseköğrenim Birinci Sınıfında 22, İkinci Sınıfında 24, Üçüncü Sınıfında 25, Dördüncü Sınıfında 26 Yaşından Büyük Olmayan, Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Dışında Başka Herhangi Bir Resmi Veya Özel Kuruluştan Burs Almayan, Herhangi Bir Firma Veya Kuruluşta Çalışmayan, Ara Sınıf Başvurularında Yıllık Genel Başarı Ortalaması 4 Üzerinden En Az 2,25 Veya 100 Üzerinden En Az 60 Olan Öğrenciler Burslarımıza Başvurabilir.

Yüksek Lisans Bursları:
İstanbul İl Sınırları İçinde Bulunan Devlet Üniversitelerinde Öğrenim Gören Yüksek Lisans (Master) Öğrencileri (Formasyon Programları Hariç) İle Vakıf Üniversitelerinde %100 Burslu Veya %100 Şehit Burslu Olarak Öğrenim Gören Yüksek Lisans (Master) Öğrencilerine Verilir.

Yüksek Lisans Programlarında Öğrenim Gören Öğrencilerden; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olan, Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Kredisi Dışında Başka Herhangi Bir Resmi Veya Özel Kuruluştan Burs Almayan, Herhangi Bir Firma Veya Kuruluşta Çalışmayan, Lisans Bitirme Veya Yüksek Lisans Genel Not Ortalaması 4 Üzerinden En Az 3 Veya 100 Üzerinden En Az 75 Olan Öğrenciler Burslarımıza Başvurabilir.

Doktora Bursları:
Türkiye İçinde Ve/Veya Yurtdışında Bulunan Yükseköğrenim Kurumlarında Öğrenim Gören, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olan Ve Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Kredisi Dışında Başka Herhangi Bir Resmi Veya Özel Kuruluştan Burs Almayan Öğrencilere Verilir.
Lisans Veya Yüksek Lisans Bitirme Veya Doktora Genel Not Ortalaması 4 Üzerinden En Az 3 Veya 100 Üzerinden En Az 75 Olan Doktora Öğrencileri Burslarımıza Başvurabilir.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 2018-2019 Burs Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimler Başvurabilir?

SIKÇA SORULAN SORULAR

*Ailem İstanbul’da yaşıyor ama ben İstanbul dışında bir üniversitede okuyorum, kurumunuzdan burs alabilir miyim?
Lisans ve yüksek lisans düzeyinde yalnızca İstanbul içerisindeki üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler Odamız’dan burs alabilmektedir. Doktora düzeyindeki burs başvurularında böyle bir şart aranmamaktadır.

*Öğrenciliğimle birlikte aynı zamanda bir kurumda ücretli olarak çalışıyorum, burs alabilir miyim?
Lisans ve yüksek lisans düzeyindeki bursiyerlerimizin yaz dönemleri (Temmuz – Eylül) haricinde herhangi bir kurumda ücretli olarak çalışmamaları gerekiyor. Doktora düzeyindeki bursiyerlerimiz için böyle bir şart bulunmamaktadır.

*Başka bir kurumdan burs alıyor olmam, kurumunuzdan burs almama engel mi?
Kredi ve Yurtlar Kurumu’nca verilen öğrenim kredisi haricinde herhangi başka bir kurumdan karşılıksız burs alıyorsanız Odamız’dan burs alamazsınız.

*Vakıf Üniversitesi’nde okuyorum kurumunuzdan burs alabilir miyim?
Vakıf Üniversitelerinde %100 ÖSYM burslusu olarak veya %100 şehit bursu ile yerleşmeniz halinde burs başvurusunda bulunabilirsiniz. Farklı bursluluk oranlarıyla ( %25, %50, %75 gibi) ya da üniversiteniz tarafından tanımlanan burslar ile öğrenim görüyorsanız burs alamazsınız.

*Burs başvurusunda bulunmak için not ortalaması şartı var mı?
Bursa başvurmak için Lisansta için 4 üzerinden en az 2,25 veya 100 üzerinden en az 60, yüksek lisans ve doktorada 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 75 genel başarı not ortalamasına sahip olmanız gerekmektedir.

*Burs başvurusunda bulunabilmek için yaş şartı var mı?
Yükseköğrenim birinci sınıfında 22, ikinci sınıfında 24, üçüncü sınıfında 25, dördüncü sınıfında 26 yaşından büyük olmamak şartı vardır. Yüksek lisans ve doktora düzeyindeki burs başvurularında böyle bir şart aranmamaktadır.

*Anne ve babamın aylık gelirlerini yazarken nelere dikkat etmeliyim?
Aylık net gelirleri yazmanız gerekir. Ancak maaş üzerinde yasal kesintiler haricinde herhangi bir kesinti (Tüketici kredisi taksiti, sağlık giderleri kesintisi, bireysel emeklilik ödemesi gibi) varsa bunları dikkate almamalısınız.

*Ailenin diğer gelirlerini yazarken nelere dikkat etmeliyim?
Anne ve babanızın haricinde evde çalışan ya da aileye gelir katkısı sağlayan birey varsa (abi, kardeş, dede, büyükanne vb.) bu bireylerin geliri toplam aile gelirine dâhil edilmelidir. Ayrıca ücret geliri dışında kira geliri vb. diğer tüm gelirlerin bu hanede belirtilmesi gerekmektedir.