Eğitim

Okula Başlama Yaşı Hakkında Bakan Selçuk'tan Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masasına konuk oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk burada yaptığı açıklamalarında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Eğitimde demokrasi hakkında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarında “Eğitim demokrasiyle çok yakından ilgili. Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık.” ifadelerine yer verdi. 

Bakan Selçuk dershaneler hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk konu hakkında “Okullarımızda bu ihtiyaç nasıl giderilir ile ilgili bir çalışmamız var, bu bitti. Mevcut okullarımızdaki destek kurslarının iyileştirilmesiyle ilgili çok yönlü bir modelleme çıkardık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı sonrasında bizim için önemli olan şey, mevcut durumdaki ihtiyaçları tümüyle tatmin etmek.” açıklamasında bulunarak tüm derslere ilişkin video kütüphanesi oluşturacaklarını belirtti.

OKULA BAŞLAMA YAŞI HAKKINDA AÇIKLAMA

“Tüm derslere ilişkin video kütüphanesi oluşturuyoruz. Çok yetkin öğretmenleri seçiyor, yıl boyunca var olan içerikleri sunmasını istiyoruz. Ücretsiz olarak, mobil olarak, bir IP tv üzerinden ya da başka yerden, bunun senaryoları hazırlandı. Bunu ortaöğretimin iyileştirilmesi meselesi olarak görüyoruz.” açıklamasında bulunan Bakan Selçuk okula başlama yaşı hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye 69 ayı önümüzdeki yıl gerçekleştirmiş olacağız.”

“Hiç okula gidemeyenlerin evine okul öncesi paketi anlamında nasıl destek veririz ile ilgili paketler hazırladık, süreç devam ediyor.”