Eğitim

ÖSYM Boş Kontenjanları ve YKS 2. Tercih Sürecini Ne Zaman Açıklayacak?

ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir duyuru ile 2018 YKS tercih sonuçlarının belli olduğunu duyurdu. Yerleştirmesi yapılan adaylar için kayıt süreci başlarken herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar ikinci tercih sürecini beklemeye başladılar. 

Peki ÖSYM tarafından yürütülecek olan üniversite boş kontenjanlarını açıklanması ve ikinci tercihlerin alınması ile ilgili süreç ne zaman başlayacak? Haberimizde değerlendiriyoruz. 

ÜNİVERSİTE KAYIT SÜRECİNİN ARDINDAN BOŞ KONTENJANLAR BELLİ OLACAK

Yüz binlerce öğrenci tarafından merakla beklenen üniversite tercih sonuçları belli oldu. ÖSYM internet sayfası üzerinden yayımlamış olduğu bir duyuru ile 2018 YKS sonuçlarının belli olduğunu duyurdu. ÖSYM tarafından yayımlanan duyuru metninde ayrıca üniversite kayıt sürecine dair de bilgiler verildi. 

Konuya dair yapılan bilgilendirme açıklamasında üniversite kayıtlarının 3 Eylül tarihinde başlayacağı ve 7 Eylül tarihine kadar devam edeceği ilan edildi. Bu kapsamda adaylar ayrıca 3 Eylül ile 5 Eylül tarihleri arasında elektronik kayıt işlemlerini tamamlayacaklar. 

ÖSYM yayımladığı duyurusunda üniversite kayıtları ile ilgili olarak ”YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.” ifadelerine yer verdi. 

YKS İKİNCİ TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından yapılan bu kayıt süreci açıklamalarına göre üniversite kayıt işlemleri 7 Eylül tarihinde belli olacak. Bundan sonraki süreçte ÖSYM kayıt yaptırmayan öğrenciler veya başka nedenlerden dolayı boş olan kontenjanları belirleyecek. Bu sürecin tamamlanmasının ardından ise boş kontenjanlar yayımlanacak ve YKS ikinci tercihler için başvuru süreci başlayacak. 

YKS ikinci tercih sürecinin başlaması, tercih işlemlerinin yapılması, açıklanması ve ikinci tercihler için kayıt sürecinin başlaması gibi işlemler nedeniyle ÖSYM’nin ikinci tercihleri için hızlı davranacağını ve dönem ilerlemeden bu sürecin tamamlanacağını öngörüyoruz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

Bir Yorum

  1. Son paragrafın son cümlesi için yazıyorum
    Ösym nin o kadar hızlı hareket edebilceğini düşünemiyorum belki birinci dönem falan biter öyle yerleşebilir yazık herkese

  2. Yok yaa bence hizki hareket hem ek tercihe kalan ogrenciler ayin 15 inde Ünv olucklardir inş bende kaldım hemde 40 bindeyim ama kaldım

  3. Sınav sistemi çok saçma bi kere o kadar güzel tercıh yapmıstım 300bındeydım ama ya bir milyondaki insanlar yerlesmıs ben nasıl yerlesemem ailemin yüzüne bakamıyorum bir an önce ikinci tercihler başlasın

  4. Ya abi anlamıyorum gerçekten punıma göre 50 sıralmama göre 450k altında yer yazıyorum ve sonuç hüsran arkadaşlarımdan biri benimle neredeyse aynı puanı almasına,benden daha iyi bir bölüm yazmasına ve sıralamasının yetmemesine rağmen yerleşiyor yanlış anlamayın onun için gerçekten sevindim ama uğradığım haksızlığa katlanamıyorum birde sosyal medyada birkaç yorumda yalan öyle birşey olmaz diyorlar peki hadi birimiz ikimiz yalan söylüyor tamam peki herkesmi yalan söylüyor dışarıda benim durumumda olan binlarce öğrenci var yapmayın bunu hani çıkıp kimse açıklamada yapmıyor neyse artık tek umudumuz ek tercihler onun sonucuda büyük ihtimalle hüsran olacak ama başka çaremiz yok hepimizin hakkında hayırlısı neyse o olsun arkadaşlar