Eğitim

Sedat Değer'den Ziya Selçuk'a Çağrı:" Tüm LGS Yerleştirmeler İptal Edilip Yeniden Tercih Alınsın"

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Genel Başkanı Sedat Değer Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenerek LGS sorunun çözümü için sınavsız  tüm yerleştirmelerin iptal edilip yeniden tercih yaptırmasını istedi.

Değer yaptığı açıklamada Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk’un gerçekten tamamiyle LGS sorununu çözmek istiyorsa sınavsız liseye yerleştirmelerin tamamını iptal edip yeniden en baştan tercih hakkı getirmesi gerektiğini, aksi takdirde bu sorununun devam edeceğini dile getirdi.

LGS yerleştirmelerinin ilkini gömleğin yanlış iliklenmesine benzeten Değer yaptığı açıklamada bakanlığın son yaptığı düzenleme ile LGS duyurusunda değişikliğe gittiğini ama daha öncesinde  yine fikirlerinin sorulmadığının altını çizerek kendilerine danışılmasa da taşradaki nabzı bildikleri için çözüm önerilerini söylemenin boynunun borcu olduğunu ifade etti. 

“EĞİTİMCİLERİN FİKİRLERİ MUHAKKAK ALINMALI”

Değer “ LGS sorunun çözülmesi için bakanlık daha fazla konu hakkında fikri ve bilgisi olanlardan önerilerini alması gerekirdi fakat böylesine önemli ve hassas bir konuda bakanlık ne yazık ki önerileri almadı.” Dedikten sonra “ bakanlık eskiden kalan alışkanlığı devam ettirerek hala sadece  kendi kendine duyuru ve sistem  hazırlamaya devam ederse istenilen başarıyı yakalaması çok zor olur. MEB büyük bir aile ve bu ailenin içinde olan ve nabzı çok iyi tutan eğitimcilerin fikirleri ve tespitleri muhakkak alınmalı” dedi. 

“Milli Eğitim Bakanlığı  taşradaki  öğretmen ve öğrenci ile velilerin yaşadıkları ve konuştuklarına tam anlamıyla hakim değil. Zira taşrada hissedilen husus şu ki   ilk yerleştirmelerin iptal edilmemesi dahilinde bu sorun çözülemeyecek” diyen Değer düşük puanlı öğrencilerin yüksek puanlı öğrencilerin önüne geçerek ilk yerleşmede geçtiği okullarda kaldığı sürece bu sorunun çözülemeyeceğini savundu.

“SINAVSIZ YERLEŞTİRMEYE DÖNÜK TERCİH HAKKI VERİLMELİDİR”

Son olarak “ İstediğimiz kadar ilk tercihleri iptal etmeden tekrar tekrar yeniden tercih hakkı verilse dahi düşük puanlı öğrenciler tercih dönemlerinde ya iyi okullarda olduklarından tercih hakkını kullanmayacaklar ya da tercih etseler de düşük puanından dolayı başka liseye geçemeyecekler. Bu yüzden yüksek puanlı öğrenciler düşük puanlı öğrencilerin başka liseye geçmemesinden dolayı da hak ettikleri ve istedikleri liseye tam anlamıyla geçemeyecekler. O yüzden o en baştaki yanlış düğme iliğini düzeltmemiz lazım. Yani son duyurudaki gibi kriterlerle sınavsız yerleştirmelerin tamamı iptal edilerek en baştan sınavsız yerleştirmeye dönük tercih hakkı verilmelidir” Diye açıklamasını sonlandırdı.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…”