Eğitim

Türk Eğitim Derneği (TED) 200 Öğrenciye Tam Destek Bursu Verecek

Türk Eğitim Derneği (TED) tarafından 200 öğrenciye Tam Destek Bursu verileceği ifade edildi.

Söz konusu TED’in web adresi üzerinden yayımlanan duyuruyla beraber talep edilen başvuru koşullarına yer verildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TED tarafından yayımlanan Tam Destek Bursu duyurusu içerisinde ise adaylardan talep edilen genel başvuru şartları arasında;

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

– 2018-2019 öğretim yılında hazırlık sınıfına veya 9. sınıfa devam edecek olması,

– Lise eğitimine Ankara İlinde MEB’e bağlı resmi okulda devam edecek olması,

– Ortaokul mezuniyet puanının en az 70 olması,

– Ekonomik koşulları nedeniyle maddi desteğe kesinlikle ihtiyaç duyması, (Ailenin aylık toplam gelirinin en fazla 4000 TL olması), koşullarını sağlaması gerekmektedir.

şartlarına yer verildi.

BAŞVURU DETAYLARI

2018-2019 öğretim yılı için Ankara’da 200 öğrenciye Tam Destek Bursu verileceği ifade edilirken söz konusu ada öğrencilerin 31 Mayıs 2018- 25 Haziran 2018 tarihleri arasında www.ted.org.tr adresinden ön başvuru yapması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca ön başvurusunu online olarak www.ted.org.tr adresinden yapan aday öğrencilere Lise Giriş Sınavı puanlarının açıklanmasıyla beraber SMS yoluyla ulaşılacak ve LGS puanlarının sisteme girişi yapılarak başvuru süreci tamamlanacak.

Diğer yandan başvuru koşullarını yerine getiren adaylara telefonla ulaşılacak ve mülakata çağrılacakları belirtildi.

TAM DESTEK BURSU NEDİR?

Tam Destek Bursu ile devlet okullarına öğrenim gören ve MEB tarafından düzenlenen LGS’de başarı saplayan öğrencilere yönelik bir projedir. Bu proje ile beraber öğrencilere maddi olanakların yanı sıra, akademik anlamda eğitimler verileceği ifade ediliyor ayrıca sanatsal ve sportif faaliyetlerle beraber öğrencilerin gelişimi desteklenmekte. İki senedir Ankara’da belirtilen pilot ilçelerde yaygınlaştırılan projeyle beraber 200 yeni öğrenciye ulaşılması amaçlanmakta.