Eğitim

Yarın okullar tatil mi 30 Kasım okullar tatil olacak mı MEB açıklaması

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışının 30 Kasım 2016 Çarşamba günü tüm yurdu etkisi altına alacağı açıklandı. Kar yağışından birçok ilimiz nasibini kapacak. Peki, yarın 30 kasım okullar tatil mi? İşte kar tatili haberleri ile ilgili tüm detaylar burada…

Geçtiğimiz günler Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun İstanbul için kar yağışı uyarısı yaptı. Bu durum öğrenci ve velilerin aklına yarın (30 Kasım 2016) okullar tatil mi sorusunu getirdi. Geçen yıl İstanbul Valisi Vasip Şahin tatil konusu üzerine bilgileri ilk önce Twitter adrsinde paylaşmıştı. Haberimizden İstanbul 5 günlük detaylı hava durumunu ve son dakika valilik açıklamalarını öğrenebilirsiniz. Meteoroloji bir çok il için kar yağışı uyarısı yaptı.

İSTANBUL’DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava tüm yurdu etkisi altına alıyor. İstanbul da dahil olmak üzere bir çok ilde kar yağışı bekleniyor. Okullar tatil mi sorusuna yanıt herhangi bir kurumdan gelmiş değil. İstanbul Valisi Şahin konu ile ilgili açıklama yaptığı anda haberimizden öğrenebilirsiniz. Kar yağışının etkisine göre 30 Kasım tatil konusu netlik kazanacak.

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Kar yağışının başlayacağı tarih İstanbul’da merakla bekleniyor. Yağışların başlamasıyla birlikte şehrin akışında yaşanacak problemler endişeyle beklenirken, öğrencilerin kar tatili merakı her sene olduğu gibi bu yıl da devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, soğuk hava dalgasının 27 Kasım Pazar günü başlayacağı, 29 Kasım Salı günü ise kuzeybatıdan gelecek olan soğuk havanın, vatandaşları ikinci bir etkiye daha maruz bırakacağı aktarıldı. İstanbul’daki kar yağışının ise 30 Kasım Çarşamba günü yağmurla karışık olacağı bildirildi.

İSTANBUL HAVA DURUMU (30 KASIM 2016)

İstanbul’da yağışın genel olarak kuvvetli poyrazla birlikte yağmur şeklinde olacağı gece saatlerinden itibaren ve yarın kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülebileceği ve yerde örtü yapmayacağı tahmin ediliyor. Kar yağışının Perşembe günü Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Göller yöresinde aralıklarla etkisini sürdüreceği, özellikle Doğu Anadolu bölgesinde yoğun olacağı (10-20 cm, yükseklerinde yer yer 30 cm) tahmin ediliyor.

İstanbul’da dün sabah saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran yağmur halen devam ediyor. Yetkililer trafiğe çıkacak olan İstanbulluları aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor. İstanbul’da yoğun bir trafik beklenirken yetkililer de vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi.

İstanbul’da dün sabah saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran yağmur devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısına göre İstanbul’da etkili olan yağışlar bugün sabah saatlerinde de devam edecek. Gece boyu devam eden yağışlar nedeniyle bir çok ilde çok sayıda ev ve işlerini su bastı. Bayrampaşa’da bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı yakınındaki alt geçidi su bastı. Otogara girişine giden araçların da kullandığı alt geçit kullanılamaz hale geldi. Trafiğe kapatılan alt geçide doğru gelen araçlar, alternatif yollara yönlendirildi.

TOPLU TAŞIMA KULLANIN UYARISI

CNN Türk’ün haberine göre; Yetkililer sabah 10.00’a kadar devam etmesi beklenen yağış konusunda İstanbulluları uyardı. Özellikle trafiğe çıkacak olan vatandaşları uyaran yetkililer yollardaki su birikintilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek kesinlikle hız yapmamaları konusunda uyarıyor. Yetkililer, İstanbul’da yoğun bir trafik beklenirken vatandaşları toplu taşıma kullanma konusunda da duyarlı davranmalarını istiyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Konya Selçuklu Aşırı Soğuk ya :( meb lütfen konya yi tatil yap aşırı soğuk oldu

  2. Vali soğuktan yüzüm yanıyor artık istanbulu tatil yap nolur ya

  3. Istanbul da kar tutturuyor suan bide dolu yagyo üstüne basip amca okulları tatil yap çok hastayım
    Üstüne karda yagyo istanbula kar tatili yaparmısın

  4. istanbul acayip soğuk adım bile atılmıyor sabah akşam demeden çok soğukluk var lütfen okulları tatil yapın!!!

  5. vali yarın okuları tatil et istanbulda hemdonduk hemde kayıp düşüyoruz nolur vali okuları tatil edermisiniz

  6. Ankarada okulları tatil edin lutfen havalar çok soğuk hasta olmamızı mı istiyorsunuz